basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Ett sätt att stanna kvar en stund i sommar och värme.

Publicerad 2020-11-06 10:24:57 i Allmänt, Hälsa, Mat och Bröd, Viktväktarna,

Trots soliga dagar så börjar mörkret sakat ta över. Sommaren och höstens skogsutflykter med bär och svampplockning får läggas ner i minnesburken och bevaras tills en ny vår, sommar och höst kommer. Men det gäller också att stanna upp i vardagen och njuta av det som den här sommaren och hösten gett oss. "Carpe Diem" börjar kanske bli uttjatat men visst är det viktigt och Tunc Capere (fånga tiden) är lika viktigt och alltid lika aktuellt. Men ibland känns det också bra att drömma sig tillbaka till en solig skogsglänta med doft av granbarr, mossa och kanske också varma hallon.

En stor del av de bär vi plockar går till olika drycker som smothies, bärdrycker och alkoholfria drinkar. Det är mitt sätt att låta dofter, smaker och färger leva kvar i minnet under kalla höst och vinterkvällar. Ett bra sätt att rensa i fruktfatet är att skära ner olika frukter som bananer, druvor, persikor och nektariner i bitar, frysa in och sedan blanda med bär och vatten till färgstarka vitaminkickar. Jag blandar aldrig mina drycker med mjölk eller yoghurt men ser i olika facebookgrupper att många föredrar att göra det. Däremot har jag provat med mandeldryck och kokosdryck och det fungerade riktigt bra. Det jag tycker allra mest om är att blanda i en matsked av Tyngre Kasein vaniljdröm eller gammeldags vanilj och då behövs bara vatten som vätska.

Tyngre kasein är ett kaseinprotein. Vaniljdröm köper jag via tyngre.se och gammedags vanilj på en Ica butik här i stan. Jag använder det ofta i mindre mängder än det instruktioner som står på förpackningen.

(null)

Dricker du också bärdrycker och vad blandar du då i den? Tar gärna emot nya tips och idéer. 🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹

 
Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela