Ett sätt att stanna kvar en stund i sommar och värme.

Trots soliga dagar så börjar mörkret sakat ta över. Sommaren och höstens skogsutflykter med bär och svampplockning får läggas ner i minnesburken och bevaras tills en ny vår, sommar och höst kommer. Men det gäller också att stanna upp i vardagen och njuta av det som den här sommaren och hösten gett oss. "Carpe Diem" börjar kanske bli uttjatat men visst är det viktigt och Tunc Capere (fånga tiden) är lika viktigt och alltid lika aktuellt. Men ibland känns det också bra att drömma sig tillbaka till en solig skogsglänta med doft av granbarr, mossa och kanske också varma hallon.

En stor del av de bär vi plockar går till olika drycker som smothies, bärdrycker och alkoholfria drinkar. Det är mitt sätt att låta dofter, smaker och färger leva kvar i minnet under kalla höst och vinterkvällar. Ett bra sätt att rensa i fruktfatet är att skära ner olika frukter som bananer, druvor, persikor och nektariner i bitar, frysa in och sedan blanda med bär och vatten till färgstarka vitaminkickar. Jag blandar aldrig mina drycker med mjölk eller yoghurt men ser i olika facebookgrupper att många föredrar att göra det. Däremot har jag provat med mandeldryck och kokosdryck och det fungerade riktigt bra. Det jag tycker allra mest om är att blanda i en matsked av Tyngre Kasein vaniljdröm eller gammeldags vanilj och då behövs bara vatten som vätska.

Tyngre kasein är ett kaseinprotein. Vaniljdröm köper jag via tyngre.se och gammedags vanilj på en Ica butik här i stan. Jag använder det ofta i mindre mängder än det instruktioner som står på förpackningen.

(null)

Dricker du också bärdrycker och vad blandar du då i den? Tar gärna emot nya tips och idéer. 🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹

 



Kommentera här: