basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Selma Lagerlöf och februari månads välgörenhetsutmaning

Publicerad 2020-03-03 10:58:27 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Jag är lite av en tekniknörd och använder många av de hjälpmedel som som finns att tillgå i modern tid, som mobiltelefon, ipad, appleklocka och en tv med dosa där jag kan knappa mig fram till det mesta jag behöver göra och se. Men datorn är fortfarade min bästa vän när det gäller att skriva och det är orsaken till att jag inte uppdaterar så ofta här.

Nu är det sportlovsvecka för oss norrlänningar och jag har roat sportlovslediga barnbarn i några dagar. Jag har haft en bra februari månad, där gymträning och långpromenader sakta börjar återkomma efter en tung vinter som jag tidigare skrivit om. Jag tillbringar en stor del av dagarna med Selma Lagerlöf, eftersom Litterära Sällskapets nästa träff kommer att handla om den bok på 649 sidor som Anna Karin Palm skrivit om henne. Boken är tungläst men intressant, vilket jag förstått är temat för de böcker som valts ut för sällskapets bokträffar. Alla är böcker som jag själv inte skulle välja att läsa, men som här ger mig en puff och hjälp på vägen. Vi fick vid den första träffen ett smalprov ur Görel Cronas monolog om Selma Lagerlöf och vid mars månads sammankomst återkommer hon och ger hela sin föreställning ”Selmas samlade vrede”. Det ser jag verkligen fram emot för Görel en gammal trogen favorit för mig.

 

En annan del av mina dagar går till hantverk och den årsutmaning som jag följer på Facebook. Februari månads utmaning handlade om återbruk av tyg och garn som sedan kan skickas till olika valfria insamlingar. Jag har under månaden valt att fortsätta sticka och virka till den privata insamling som går från Sundsvall till Ukraina i slutet av april. Genom goda vänner har jag haft tillgång till ett förråd av restgarner som nu blivit till både mössor, tofflor, sockor och filtar.

Har du garn som du vill att det går till välgörenhet och bor här i trakten så kontakta mig gärna på basilica@live.se så omvandlar jag det till värmande ting som sedan går vidare i någon av utmaningarna.

 
Så här ser resultatet av februari månads utmaning ut.
Mars månad handlar om innehåll till barnpaket som skall gå vidare till Gambia. Jag har inte riktigt bestämt hur jag skall tackla den. Babysockar eller filtar kanske, jag funderar vidare några dagar på det.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela