Som tredje i Sverige och först i Norrland, har nu Vängåvans Litterära Sällskap dragit igång. Som första bok har vi läst "Vem kan Segla" av Eva-Marie Liffner och sedan diskuterat den tillsammans med Anders Larsson som också recenserar böcker under pseudonymen Anders Kapp. Boken handlar om skeppsbyggare Fredric af Chapmans liv under den senare delen av 1700-talet. För mig var det en mycket svårtuggad bok, men böcker som är "al dente" ger också en viss eftersmak och blir bättre desto mer jag analyserar och funderar på dem. "Vem kan segla" är en blandning av memoarer, saga och fantasi, som ibland kan bli lite förvirrande men ändå underhållande. Jag länkar till sidan Kapprak och låter Anders Kapp  ge en recension av boken.

 ISBN9789127156296

Vid kvällens mingel fick jag ett intressant möte med Görel Corona som tittat in på bokhandeln av en tillfällighet. Hon hade en del minnen från Chapmans herrgård och var i stan för att spela sin föreställning "Selmas samlade vrede". Lite lustigt eftersom nästa träff med Vängåvans Litterära Sällskap har fokus på Anna-Karin Palms bok om Selma Lagerlöf. Görel gav också ett smakprov på sin monolog om Selma från ung flicka till nationalikon. En spännande kväll som gav mersmak inför vårens träffar.

 

Någon mer ute i landet som är med i något litterärt sällskap? Hör gärna av er och berätta vilka böcker ni läser och hur deras upplägg är.

(null)

 
(null)
 
 

(null)

 
 
 
 
 
 
vängåvanslitterärasällskap,

Kommentera

Publiceras ej