basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Vängåvans Litterära Sällskap

Publicerad 2020-02-19 09:40:00 i Vid pennan,

Som tredje i Sverige och först i Norrland, har nu Vängåvans Litterära Sällskap dragit igång. Som första bok har vi läst "Vem kan Segla" av Eva-Marie Liffner och sedan diskuterat den tillsammans med Anders Larsson som också recenserar böcker under pseudonymen Anders Kapp. Boken handlar om skeppsbyggare Fredric af Chapmans liv under den senare delen av 1700-talet. För mig var det en mycket svårtuggad bok, men böcker som är "al dente" ger också en viss eftersmak och blir bättre desto mer jag analyserar och funderar på dem. "Vem kan segla" är en blandning av memoarer, saga och fantasi, som ibland kan bli lite förvirrande men ändå underhållande. Jag länkar till sidan Kapprak och låter Anders Kapp  ge en recension av boken.

 ISBN9789127156296

Vid kvällens mingel fick jag ett intressant möte med Görel Corona som tittat in på bokhandeln av en tillfällighet. Hon hade en del minnen från Chapmans herrgård och var i stan för att spela sin föreställning "Selmas samlade vrede". Lite lustigt eftersom nästa träff med Vängåvans Litterära Sällskap har fokus på Anna-Karin Palms bok om Selma Lagerlöf. Görel gav också ett smakprov på sin monolog om Selma från ung flicka till nationalikon. En spännande kväll som gav mersmak inför vårens träffar.

 

Någon mer ute i landet som är med i något litterärt sällskap? Hör gärna av er och berätta vilka böcker ni läser och hur deras upplägg är.

(null)

 
(null)
 
 

(null)

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela