basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Solveig Vidarsdotter- en deckarserie för mig.

Publicerad 2020-01-14 11:42:00 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

I november gjorde jag en recension om Solvieg Vidarsdotters bok "Rävlystnad". Min slutliga sammanfattning om boken var "Lite annorlunda än alla storstadsdeckare och roligt med spänning från landsbygden i norr." Boken var den tredje fristående delen i serien om Ingrid Kvarnberg och hennes poliskollega Erland Skogmo och jag har nu fortsatt läsa de två tidigare böckerna i serien och tycker om både handling, språk och naturbeskrivningar. 

Isvittring       ISBN 9789174617337 

Nässelvrede  ISBN  9789174619157

Rävlystnad  ISBN 9790178614493

Isvittring
Gäddede norra Jämtland
Ingrid Kvarnbergs mamma har avlidit och hon har precis kommit hem för att jobba som en av ortens närpoliser. En vaktmästare på ortens elevboende hittar en pojke hängd från en takbjälke och alla tror att det är ett tragiskt självmord. Men vid polisernas förhör med personal och elever dyker det upp saker som riktar misstankar mot pojkens familj och stämningen på elevhemmet hårdnar. Länskriminalens länsstab anländer för att hjälpa till med utredningen och när boendets rektor plötsligt försvinner anordnas en skallgångskedja kring området där flera fynd gjorts. Ingrid och Erland blir beordrade att hålla ställningarna på stationen, men drar ut på egna spaningar och gör obehagliga upptäckter. Det här är en spännande landsortsdeckare där handlingen drivs framåt på ett spännande och för mig som inte är insatt i polisens arbete, ett trovärdigt sätt. Jag vill gärna fortsätta umgås med Ingrid och hennes kollega Erland som är både vänlig och sympatisk, med både djur och människor.

Nässelvrede
Gäddede norra Jämtland 
En morgon hittas kommunens oppositionsråd Sören Olofsson död utanför sin sommarstuga. Hans betydligt yngre hustru minns ingenting av nattens händelser och blir direkt intaget till förhör. Samma dag dör ledaren för det lokala uppstickarpartiet Alternativ Demokrat i en vådaskjutning på ortens älgskjutbana. Skottet kom troligast från hans vuxna dotter Maritas gevär.  Ingrid Kvarberg som är Maritas svägerska får uppmaningen att hålla sig borta från fallen, men både hon och kollegan Erland Skogmo anar att de båda fallen hänger ihop och gör sina egna efterforkningar. Ingrid besöker bröderna Varras viste på fjället och möter människor och en miljö där hon trivs och kan tillgodogöra sig lite av den semester som hon så väl behöver. Familjjen Varras, främst Nils och hans söner får en viktig roll i händelsen när han hittar Maritas utvecklingsstörda syster Fanny på fjället och sonen Clemens får uppleva några hemska händelser på en av fjällets gamla fäbodar. Allt utvecklas till någonting helt annat än den utredning som påbörjas den dagen dödsfallen sker. Det här är en kriminaldeckare helt i min smak.

Rävlystnad
Gäddede norra Jämtland
Min tidigare recension hittar du HÄR

 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela