Än sjunger hon inga sånger - Susanne Fellbrinks bok i sundsvallsmiljö

Nu är det dags för ett boktips igen. Jag läser en hel del och ibland dyker det upp någon bok som det känns extra viktigt att jag får dela med mig av. "Än sjunger hon inga sånger" av sundsvallsbon Susanne Fellbrink är en sån bok.
 
Efter nästa 30 år i muskbranschen använder här Susanne Fellbrink sina erfarenheter i en deckarroman  i sundsvallsmiljö. "Än sjunger hon inga sånger" är en lättläst men mycket spännande bok. Jag känner inte Susanne personligen men vi har gemensamma bekanta och jag har under åren läst och följt hennes musikaliska resa här på hemmaplan. Genom det så förstår jag att hon vävt in ett flertal av sitt eget arbete och sina egna upplevelser i huvudkaraktären Cilla Fallanders liv. Cilla lever för att arbeta med musik, men en tråkig och negativ upplevelse har gjort att hon valt att arbeta som nattredigerare på vår lokala tidning, sköta om sin familj och göra små gästspel som sångerska på kvällar och helger. Men kanske är det nu dags för henne att satsa på musiken fullt ut. Plötsligt försvinner några kvinnor spårlöst och Cilla känner sig inte trygg när hon går till parkeringen efter nattens arbete. Känslan av att vara iaktagen följer henne och varför är det så obehagligt att gå ner i den egna källarvåningen. I ett hus nere i Sunsvalls centrum sitter en man som längtar efter någon som kan sjunga för honom och utanför Coop i Haga sitter en rumänsk tiggare och iaktar vad som händer i området. Spänningen trappas upp och när hennes egna barn blir inblandade och när hon får ett varnande meddelande börjar hon själv söka efter ett svar.

Jag har ofta rört mig i de områden som huvudkaraktären befinner sig i eftersom jag bott i Haga-Norrliden i över 30 år och det känns alltid lite extra spännande att läsa böcker i närmiljö. Jonas Moströms sundsvallsserie och skrivargruppen Emma Valls böcker gav mig samma positiva upplevelser. Handlingen i boken ger psykisk ohälsa ett ansikte och det är svårt att mitt i allt det grymma, inte känna en viss sympati och förståelse för de olika karaktärerna. Det är en tuff värld vi lever i.

 

Den andra delen i serien kommer innan sommaren 2020 och jag ser med spänning fram emot att få följa Cilla Fallander på Sundsvalls gator igen.

(null)

  (null)
 
 
ISBN 9789177712503
 
 
 

Kommentera här: