Min variant av kålpudding i crockpotten - en favorit i repris

Höst och kål hör ihop, så jag lägger in en gammal favorit igen. Det här blev söndagens middag och crockpotten håller alltid vad den lovar. Fem portioner blev det så dagens lunch är också räddad.
 
Min variant av kålpudding i Crockpott.
500g köttfärs ((5 % fett) 11 sp
cirka 300-500 g kål (vi gillar mycket kål)
 
Jag skär kålen i små fyrkanter och lägger allt i botten på crockpotten. Blandar färsen med 1 tsk salt och lite peppar och lägger den som en platta över kålen. Det går naturligtvis att blanda allt också men det här är enklare. 
Sedan häller jag över:
1 dl vatten 
1 msk soya (annat alternativ om du äter glutenfritt)
2 msk sirap 8 sp (ibland använder jag Nicks fibersyrap) 2 sp
2 msk kalvfond, annan köttfond, buljongtärning eller buljongpulver går också bra.
(salt om det behövs, fond och buljongpulver ger en del sälta)
 
Låt allt koka på Låg i 5-6 timmar. Vill du ha sås till så går det att reda av buljongen som blir, men det gör inte jag. 
 
Jättegod middag med rårivna morötter, lingonsylt och naturligtvis kokt potatis för den som vill. 
 
Vi äter kålpuddingen med potatis, rårivna morötter och lättsötad lingonsylt. 4-5 portioner med sirap ger 5-4 sp. Med Nicks Fibersyrap 4-5 portiner, 3-3 sp.
Vill du ha potatis till i 💚💙 så ger 150-190g  4 sp 💜 0 sp
 
Praktiskt till barn eller någon annan som inte tycker om kål. Bara att ta en bit färdigkryddad färs.

 
 
1 Linda:

skriven

Så sugen på att köpa en CrockPot. Jag har hört så mycket gott om det sättet att göra mat. Ser väldigt gott ut.

Svar: Ja, gör det. Enkelt och praktiskt tycker jag./ Maud
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera här: