basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Bär och skogsväger -en energiinjektion

Publicerad 2020-08-14 07:58:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi, Viktväktarna,

Nu är det augusti igen och skogens tillgångar på bär är ovanligt stor i år. Jag har svårt att hålla mig borta från de trakter som ligger mig varm om hjärtat och där jag huserat sedan barnsben.
Jag har skrivit om det i ett tidigare inlägg HÄR.
 
Hjortron, blåbär och hallon fyller nu frysen och snart börjar lingonen mogna vilket är de bär som jag älskar mest att plocka. Vilka rikedomar vi har i skogen, som så få tar till vara på, tråkigt nog.
 
Det här fanns att läsa i SvD för några år sedan:
"Bär är fulla av vitaminer och andra näringsämnen. Genom att äta mer bär gör du en viktig insats för bättre hälsa. Många bär har naturlig sötma och kräver inte mycket tillagning. Men trots att de flesta bär är goda så varierar deras näringsinnehåll en hel del. Här är tio i topp bland nyttiga bär, listade av sajten Tasty Human."
 
Blåbär
Körsbär
Jordgubbar
Björnbär
Lingon
TranbärBär och skogsvägar
Hallon
Krusbär
Aronia
Vinbär
(https://www.svd.se/de-10-nyttigaste-baren-du-kan-ata

I dag när vi har tillgång till frysar, är det snabbt och enkelt att förvara bär under vintern och de frysna bären kan många gånger vara bättre i näringsvärden än de färska. För mig passar infrysning väldigt bra eftersom det inte kräver varken socker eller annat lagringsutrymme.
  (null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela