basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Lästips! SKYTTEN av Jonas Moström

Publicerad 2019-09-20 11:35:00 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Han har gjort det igen!
Nu har jag läst Jonas Moströms nyutgivna bok Skytten och har haft några spännande dagar med ett effektivt detektivarbete i Uppsala. Tyvärr så har handlingen ännu en gång lagts till helt okända trakter för mig, men Sundsvallskommissarien Johan Axberg och Nathalie Svensson, överläkaren i psykiatri på Akademiska sjukhuset, börjar kännas som riktigt nära vänner nu och jag ger Jonas godkänt även den här gången.Tyvärr så är handlingen lagts till helt okända trakter för mig, men Sunsvallskommissarien Johan Axberg och Nathalie Svensson, överläkaren i psykiatri på Akademiska sjukhuset, börjar kännas som riktigt nära vänner nu och jag ger Jonas godkänt även den här gången.

Nathalie Svenssons mamma är inlagd på på sjukhuset när hennes läkare transplantationskirurgen Isabella Falk, en kväll blir neskjuten utanför sjukhuset. Kommissarie Axberg och psykiatrikern Svensson befinner sig just då vid sjukhusentrén och blir vittnen till det som senare visar sig varai en dödsskjutning.

En av Natalies patienter har tidigare hotat transplantationskirurgen, hon har också varit inblandad i en uppsägning av en annan läkare på sjukhuset och gjort en misslyckad operation där en kriminell gängledare dog. Kan något av det här vara motiv till hennes död? Nathalie och Johan spekulerar, analyserar och funderar, kan hennes man eller son vara inblandade och varför har Isabella Falk gjort så många Thailandresor unde de senaste åren?

Jonas Moströms bok är som vanligt välskriven och lätt att läsa. Naturligtvis saknar jag den känslan och igenkänningsfaktorn som infann sig i de böcker som rörde sig kring mina kvarter i Sundsvall och jag skulle verkligen önska att Johan Axberg fick hjälp av Nataliea att lösa ett fall i vår stad i en kommande bok, men den här gången har området kring Akademiska sjukhuset och andra delar av Uppsala påkallat min fulla uppmärksamhet. Båda huvudpersonerna har ofta ett lätt kaotiskt familjeliv och ibland tar känslorna överhand även hos den mer strame och balanserade Johan Axberg. Samtidigt som de tillsammans löser fallet så hamnar de själva i känslomässiga situationer och gör val som kanske inte alltid är de mest realistiska, men livet är inte enklare för dem än för oss andra. Jag ser som vanligt fram emot att få fortsätta följa det här paret i deras arbete för det svenska rättssamhället, men som jag skrev tidigare, de får gärna hjälpa till att lösa några av Sunsvallspolisens fall också i framtiden.

ISBN: 9789178614509

Så här tycker andra om boken,

 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela