basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Bokhandeln på Riverside Drive-feelgood när den är som bäst

Publicerad 2019-10-08 10:12:00 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Bokhandeln på Riverside Drive är Frida Skybäcks femte roman och den första i genren feelgood. Hon har tidigare skrivit historiska romaner och debuterade 2011 med Charlotte Hassel. 

Den här bokens huvudperson heter också Charlotte, är nybliven änka och får en dag beskedet att hennes moster är död. Charlotte har aldrig träffat sin moster, men ärver nu både ett hus och en bokhandel och reser till London för att ta reda på mer om sin släkting och det överraskande arvet.

Den här feelgoodboken har en spännande historia att berätta. Här nystas en gammal kärlekssaga upp och genom en bunt gamla brev och en tillbakablick i Charlottes mammas och mosters liv får vi följa de händelser som leder oss fram till hemligheter som tidigare varit helt okända för Charlotte. Jag älskar Frida Skybäcks sätt att skriva, där dolt mörker blandas med skämt och humor. Charlotte har redan erfarenhet av att driva ett företag inom hudvård, men att driva en konkurshotad bokhandel är någonting helt annat. Helt oförberedd står hon nu där med kraven på nya idéer och vidareutveckling, för att rädda personalens arbete och kunna driva butiken vidare. Bokhandeln på Riverside Drive är både sanningsenlig och sagolik. Många av de nya spännande inslagen i Londonbokhandeln har vår egen bokhandlare vid Vängåvan redan infört som "Swedish fika", författarkvällar och hemliga bokpaket. Det enda som bokhandeln på Riverside Drive och inte vår bokhandel lyckats med är att locka Harry Potterförfattaren Joanne Murray till någon av årens författarkvällar. Men den jämförelsen är i ärlighetens namn kanske lite ologisk  😊. Gillar du den här bokgengren så läs den här boken om du inte redan gjort det och om du inte gillar feelgoodböcker så läs den ändå, förhoppningsvis hittar du en ny riktning och nya favoriter i böckerna värld.

(null)
 Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela