basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

BOKTIPS! Rävlystnad av Solveig Vidarsdotter

Publicerad 2019-11-18 22:20:00 i Vid pennan - Lästips,

BOKTIPS!

Stora Blåsjön, Jämtland 2007.

Den unga miljöaktivisten Noomi Bergman hittas död i snön på fjället, precis när poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo gör sig redo för påskfirande. När de två poliserna börjar undersöka varför Noomi  kommit tillbaka till byn får de veta att hon tidigare gjort undersökninga om händelser som inträffat för många år sedan och att hon också försöker rädda traktens fjällrävar. Påskfirandet kommer av sig och en misstro sprider sig i byn. Många kan vara  misstänkta, men vem är gärningsmannen/kvinnan. Är det någon av ortsbona, någon av hotellägarna eller någon annan på hotellet. När en kraftig storm drar över området måste poliser och fjällräddning ut på ett riskfyllt uppdrag och  flera personer befaras försvunna i ovädret. Som så många andra moderna deckare så nystas handlingen samman med personliga händelser och vi får under handlingens gång också följa Ingrids särbo, renskötaren Nils Varra och hans söner där de lever på vinterbeteslandet trettio mil bort. Frågetecknen hopar sig och jag tycker att det här är en handling som passar mig. Kanske lite väl många olyckliga omständigheter samtidigt men miljöerna och karaktärerna är trovärdiga och målande, boken är spännande och jag kommer absolut att läsa fler av Solveig Vidarsdotters böcker och har redan hämtat hem hennes tidigare bok Isvittring.

Rävlystnad är Solveig Vidarsdotters tredje och fristående del  i serie om Ingrid Kvarnberg och hennes poliskollega Erland Skogmo. Lite annorlunda än alla storstadsdeckare och roligt med spänning från  landsbydgden i norr.

ISBN: 9789178614493

(null)

 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela