Apelsinmarinerad kycklingfilé med palsternacksmos - Viktväktarmat för alla
Apelsinmarinerad kycklingfilé med palsternacksmos
4 personer
4 färska eller tinade kycklingfiléer
Marinad
Saften av en pressad apelsin
1 msk honung 4 sp
2 msk soya
2 tsk malen ingefära eller lite mer av riven färsk (jag tycker att det blir godast med att blanda båda)
1 klyfta vitlök
1 tsk salt (eller efter egen smak)
1 tsk olja till formen 1 sp
Marinera kycklingen i några timmar och stek den sedan med marinaden i en ugnsfast form, 200-225 grader i cirka 20 minuter. Använd en mindre form och låt fileerna ligga lite trångt så att marinaden täcker. Skär sedan ett snitt i filén för att se om den är genomstekt.
Jag låter ofta några mindre tomater följa med i ugnsformen tillsammans med kycklingen. Skär ett kors i dem, saltar lite och låter dem ta smak av marinaden i ugnen.
Palsternaksmos
Cirka 800 g palsternacka (det är 8-9 större palsternackor)
1 tsk Salt
4-6 msk mjukost 4-5% fett 2 sp
(salt, örtsalt, ev. lite buljongpulver)
Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av kokvattnet och mosa dem tillsammans med mjukosten. Jag mosar först med en potatisstöt och vispa sedan ner mjukosten med elvisp. Smaka av med salt/örtsalt.
Servera med kokta ärtor, haricorts verts eller bara de varma tomaterna.
Smaklig måltid. Jag hoppas att du tycker att det smakar lika gott som jag gör.
skriven
Det måste jag prova 😊