basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Chakradans - ett sätt att hitta rörelseglädje

Publicerad 2018-11-19 17:21:00 i Hälsa, Logoterapi,

Under de 20 år som jag haft min fibromyalgi diagnos så har jag testat många medicinska- och alternativa behandlingar. Jag har också försökt att hitta motionsformer som är bra för min kropp men som inte ökar smärta och värk. Det flesta aktiviteter ger ökade problem och efter en tid får jag oftast ge upp och söka något nytt och mindre påfrestande. Du som läser mina inlägg vet att jag i höstas provade rörelsedans och för första gången på mycket länge hittade ett flyt och en rörelseglädje som inte gav mig så stora smärtor efteråt. Tyvärr så finns inte rörelsedansen som gruppverksamhet här i vår stad ännu så jag har fått fortsätta med stegräknare och promenader som min dagliga motionsform. I september blev jag erbjuden att gå med i en grupp för att testa chakradans och än en gång känner jag att jag hittat en plats för rörelse som naturligtvis tar en hel del energi, men ändå blir en kombination av rörelse, yoga och meditation. Chakradans fungerar också mycket bra att använda hemma som ett komplement till promenaderna. Vad jag förstått så finns det bara tre utbildade instruktörer i Sverige så jag är mycket glad över att vi fått den här möjligheten här hos oss.

Vad är det som gör att chakradans passar mig?
• Det ger mig möjlighet att hitta mig själv i min egen kropp.
• Jag kan känna in kroppen och jobba mig igenom alla chakran.
• Med vetskap om hur våra chakran fungerar känslomässigt så kan jag uttrycka det genom min kropp.
• Genom att hittar kontakten med kroppens olika delar och använda den som ett redskap kan jag försöka att befria mig från det jag inte vill bära på. 
• Genom att andas rätt och släppa blockeringar som hindrar min energi försöker jag få stelhet och spänningar att släppa.
• Jag får möjlighet att ökar min kropps- och självkännedom med värdefulla och uråldriga Ayur Vediska kunskaper.

Det här är inte helt lätt, men efter fem träffar börjar jag nu sakta hitta hem i rörelser och rytm som passar min kropp, vilket förhoppningsvis också skall leda till mindre smärta. För att få mer information så läser jag "Livets Hjul – den fullständiga guiden till chakrasystemet" av Anodea Judith. Det finns också en hel del att läsa på nätet och många bra filmer på youtube. Vill du prova hemma så finns det bra musik att hämta på Spotify.

Jag har mycket svårt att klara av att sitta stilla i yogaställningar men här kan jag röra mig helt fritt  utifrån min dagsform. Den här filmen visar chakradans på ett mycket enkelt sätt. Chakradans 

 Mitt inlägg om rörelsedans (cirkeldans)

 

(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-11-21 19:22:21

Hej du fina i Sundsvall. Bloggen har glömt bort mig o jag kommer inte ihåg hur jag fyller i allt, för att bloggen ska "komma ihåg mig" :)
Väntar på att du hör av dig på något sätt, så att jag kan kommentera detta intressanta med chakranas läkande healande förmåga :)
Delfinolinen från Sandviken
:D

Svar: Ja, ser att det står som från anonym😊 Men jag kan läsa det du skriver. Många kramar från mig. Maud
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela