basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Bönresan

Publicerad 2018-03-08 10:32:28 i Allmänt, Hälsa, Vid pennan - Lästips, Viktväktarna,

Inte kan väl vanliga bönor ha någon positiv inverkan på hälsan?

Efter att ha läst "Låt bönorna förändra ditt liv" av Lars Erik Litsfeldt och Patrik Olsson så vill jag gärna svara JA på den frågan.

Boken är kanske speciellt riktad till diabetiker och personer som äter LCHF kost, men jag ser den ända som intressant för alla som är intresserade av sin egen hälsa. Bokens tema är bönor och andra baljväxter som innehåller resistent stärkelse. Bönor har varit stapelföda för många folkslag i årtusenden, men eftersom de innehåller lektiner, ett slags gift som stör blodcirkulationen i tarmen kan de ge magknip. Därför är det viktigt att skölja, lägga i blöt och koka enligt beprövade recept.

 I min familj har diabetes funnits i generationer och jag glad för varje dag jag slipper föra arvet vidare. Den här boken ligger verkligen rätt i tiden, kanske inte bara för mig. Följ med du också på en spännande bönresa.

 
Boktips!
"Låt bönorna förändra ditt liv" av Lars Erik Litsfeldt och Patrik Olsson.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela