basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Julbaksambassadör

Publicerad 2018-12-19 10:25:28 i Allmänt,

Min mamma som under hösten fyllde 85 år, har under åren bakat både vaniljdoftande rullrån och kardemummafyllda plattrån till oss familjemedlemar, olika välgörenhetsevenemang och till goda vänner. Hon kan fortfarande stå och arbeta med att kavla och grädda i timmar men naturligtvis tar det mycket av hennes kraft, så jag har länge känt att ansvaret för ett bibehållande av julbakstraditionerna ligger på mig. I år har jag nu äntligen planerat in en dag för att i lugn och ro vara med och ta till mig av hennes kunskaper.
Baket gav mig över 100 st väldoftande rån som jag nu i min tur delat med mig av till familj och vänner. Eftersom jag själv utnämnt mig till familjens traditionsambassadör så klurar jag nu vidare på vad jag skall testa härnäst, rörost, färskost eller ostkaka.
  (null)Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2018-12-20 11:00:34

Så klart att det ska vara DU min vän, som för traditionerna vidare - från dom äldre till den yngre generationen :)
Var tacksam över dom fina minnena du har från din mamma - för mig ÄR det ju inte så, tyvärr . . .
Men mamma bakade oxå mycket - syltade, gjorde leverpastej, julkorv o världens godaste potatismos - och blodplättar, som var så jättegoda :) Men eftersom det alltid fanns en baktanke i allt hon gjorde o gav mig o andra, lärde jag mig snabbt att det inte var gåvor från hjärtat. Men DU har hjärtliga gåvor o lärdomar, som du nu för vidare o vidare - känn tacksamhet över det min vän :)
Må bäst nu, så här strax innan jul - bland gorån o annat smaskigt - unnar jag dig,
:D

Svar: Jag tycker att det är så tråkigt att höra hur en mamma kan vara så självgod och inte se barnen som det viktigaste vi har. Viktigt att kunna både ge och ta så att alla mår bra.Många kramar till dig från mig.💕
Maud Granholm

Postat av: lissento

Publicerad 2018-12-21 19:44:17

Önskar dig en god jul

Svar: Tack! God Jul till dig också.
Maud Granholm

Postat av: Maggan

Publicerad 2018-12-21 22:03:41

God Jul från mig.

Svar: God Jul! 😊
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela