"Vargarnas historia" - om gåtan kring ett barns död

För en tid sedan fick jag en nyutkommen bok av min egen ”Violen i Flen”, sonhustrun som arbetar i stadens bokhandel vid Vängåvan. ”Vargarnas historia”  skriven av Emily Fridlund är ingen bok jag själv skulle valt, så därför blev den en extra överraskande och spännande läsning. Författaren har en doktorsexamen i kreativt skrivande från University Southern California och det här är hennes första bok. Miljöbeskrivningarna från sjöarna vid norra Minnesota är många och målande och handlingen rör sig fram och tillbaka under en period på tjugo år. Linda som är bokens huvudperson gör mig stundtals upprörd och stundtals fascinerad över hennes sociala relationer. På andra sidan sjön, där hon lever tillsammans med sina föräldrar möter hon ett par som har en liten son. Linda anlitas som barnvakt till sonen Paul och även om både mamman och pappan är ömsinta och kärleksfulla mot sonen så känner Linda att det är något som inte stämmer.

Vargarnas historia handlar om gåtan kring ett barn död och är både stimulerande och frusterande på samma gång. En positiv läsupplevelse, tack MiaMaria för att jag fick boken i min hand. Den var verkligen inget självklart litteraturval för mig, men jag är glad att jag fick möjligheten.

 
Sommarens familjeresa gick till Gotland.
Den här vackra bilden tog min bror precis när kryssningsbåten lämnade ett varmt och soligt Visby.
Resans bokval återkommer jag till vid ett senare tillfälle.
1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Bara sååå vackert :)
En riktigt härlig sommarbild att ta fram, när livet inte är lika skönt o behagligt :)
Då behövs såna bilder, som gör hjärtat varmt :)
Hoppas att ni fick en skön o kärleksfull familjeresa med påfyllnad av ny energi för kommande tider - att fylla en bok med hjärtebilder - när tillvaron är lite jobbigare :>
Värme o änglaljus på dig o er alla från mig i min idag regniga Viken (som precis pratat med en vän på Gotland - underbart väder där) :)
:D

Svar: Ja, Visby visade sig från sin vackraste sida. Med 14 personer på tur händer det alltid något. God mat och roligt sällskap. Önskar dig ett härligt slut på juli.
basilica@live.se

2 Maggan:

skriven

Ser att ni varit på er utflykt nu. Blir det någon mer resa i sommar?

Svar: Ja, kanske en kortare tur mot Uppsala, om kroppen håller för mer resande. Men bil är ju bättre än buss.
basilica@live.se

3 Maria :

skriven

Tack för tipset. Ingen bok jag känner till men skall kolla upp den.
Hälsningar Maria

Svar: Gör så, spännande att höra vad du tycker.
basilica@live.se

Kommentera här: