basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

"Vargarnas historia" - om gåtan kring ett barns död

Publicerad 2017-07-26 21:55:00 i Vid pennan - Lästips,

För en tid sedan fick jag en nyutkommen bok av min egen ”Violen i Flen”, sonhustrun som arbetar i stadens bokhandel vid Vängåvan. ”Vargarnas historia”  skriven av Emily Fridlund är ingen bok jag själv skulle valt, så därför blev den en extra överraskande och spännande läsning. Författaren har en doktorsexamen i kreativt skrivande från University Southern California och det här är hennes första bok. Miljöbeskrivningarna från sjöarna vid norra Minnesota är många och målande och handlingen rör sig fram och tillbaka under en period på tjugo år. Linda som är bokens huvudperson gör mig stundtals upprörd och stundtals fascinerad över hennes sociala relationer. På andra sidan sjön, där hon lever tillsammans med sina föräldrar möter hon ett par som har en liten son. Linda anlitas som barnvakt till sonen Paul och även om både mamman och pappan är ömsinta och kärleksfulla mot sonen så känner Linda att det är något som inte stämmer.

Vargarnas historia handlar om gåtan kring ett barn död och är både stimulerande och frusterande på samma gång. En positiv läsupplevelse, tack MiaMaria för att jag fick boken i min hand. Den var verkligen inget självklart litteraturval för mig, men jag är glad att jag fick möjligheten.

 
Sommarens familjeresa gick till Gotland.
Den här vackra bilden tog min bror precis när kryssningsbåten lämnade ett varmt och soligt Visby.
Resans bokval återkommer jag till vid ett senare tillfälle.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2017-07-28 16:51:11

Bara sååå vackert :)
En riktigt härlig sommarbild att ta fram, när livet inte är lika skönt o behagligt :)
Då behövs såna bilder, som gör hjärtat varmt :)
Hoppas att ni fick en skön o kärleksfull familjeresa med påfyllnad av ny energi för kommande tider - att fylla en bok med hjärtebilder - när tillvaron är lite jobbigare :>
Värme o änglaljus på dig o er alla från mig i min idag regniga Viken (som precis pratat med en vän på Gotland - underbart väder där) :)
:D

Svar: Ja, Visby visade sig från sin vackraste sida. Med 14 personer på tur händer det alltid något. God mat och roligt sällskap. Önskar dig ett härligt slut på juli.
basilica@live.se

Postat av: Maggan

Publicerad 2017-07-29 08:44:50

Ser att ni varit på er utflykt nu. Blir det någon mer resa i sommar?

Svar: Ja, kanske en kortare tur mot Uppsala, om kroppen håller för mer resande. Men bil är ju bättre än buss.
basilica@live.se

Postat av: Maria

Publicerad 2017-08-08 13:04:45

Tack för tipset. Ingen bok jag känner till men skall kolla upp den.
Hälsningar Maria

Svar: Gör så, spännande att höra vad du tycker.
basilica@live.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela