basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Det händer något när du vilar.

Publicerad 2017-01-31 10:10:00 i Allmänt,

Första  flyttmånaden är nu avklarad. Det mesta har gått riktigt bra och reparationsarbetet går framåt. Jag har i många år haft svårt att hålla uppe armarna när jag skall leta i höga skåp, så därför förvarar jag både kläder och andra ägodelar i lådor och plastbackar. Det har nu visat sig vara en stor fördel eftersom det underlättar både sortering och packning. Tomas Sjödin skriver i sin bok "Det händer när du vilar" att "vilan är en bro mot möjligheter" så det tar jag fasta på nu och sitter en stor del av dagarna i min fåtölj, där jag rensar lådor och planerar arbetsordning och andras arbete. Det här sättet att vila, handlar inte om att släppa taget, men stämmer bra med hans tankar om att vilan flyttas från först till sist. Att vila innan man behöver återhämtning, att vila innan krafterna tagit slut.
 
 
"Man behöver inte räck till.
Det räcker att man finns till.
Allt utöver det är bonus."
Tomas Sjödin
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2017-02-03 11:50:41

Åh, vilka förståndiga och kloka ord från dig, min kloka vän uppåt landet :)
Det går bara inte att störta in i rust o flytt om inte armarna håller o krafterna inte finns som dom ska. Bara sitt du där och ordna upp i "härvan" - och låt dom andra med mer ork o kraft att använda sina armar och ben :)
Nu som först - har JAG börjat få upp liiite mer fart - så det går åt rätt håll iaf :)
Med en stor kraftgivande hälsokraamiz, skickar jag dom hjälpvilliga änglarna att hjälpa dig, där du sitter tryggt i fåtöljen :)
:D

Svar: Skönt att höra att du börjar må bättre. Nu ser vi fram emot en solig och bra vår. Hälsningar Maud
basilica@live.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela