basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

"Alla vill ha utveckling, men ingen vill ha förändring"

Publicerad 2016-11-28 11:27:00 i Allmänt,

När första adventsljuset är tänt, finns det ingen återvändo.
Resan mot julen har börjat och det är bara att följa med.
 
Jag har alltid sett julen som något magiskt, med tända ljus, god mat och tindrande barnaögon. Under åren har "livet" kommit emellan med tråkiga livshändelser, trötthet, tidsbrist och kroppsvärk. Ljuständningar, julmässor och julbord i november har jag aldrig riktigt lärt mig att uppskatta och jag brottas alltid med mitt samvete när det gäller att följa trender eller traditioner, andras önskningar eller min egen magkänsla och mitt hjärta. 
 
Många saker kan jag påverka själv och har redan tidigare undvikit julaktiviteter i november, sagt nej till tidiga julbord, vägrat köpa leksaker som julklappar till barnbarnen, tagit bort vissa traditionsenliga maträtter, skippat nya jul och nyårskläder och låtit julhelgen bli en vilohelg utan de släktmiddagar och kaffebjudningar som var tradition i min barndom.
 
I år smider jag som vanligt planer på nya förändringar och vet att jag har några av familjedlemmarna med mig, men det gäller att gå sakta fram, för om idérna är allt för yviga är risken stor att jag att tillsammans med sonhustrun blir nominerad till "årets partypooper" av barn och barnbarn.
 
Troligast kommer många av våra idér att falla bort för som Sören Kirkegaard skrev redan på 1800-talet; 
"Alla vill se en utveckling, men ingen vill ha förändring".
 
Med lite stolthet så inser jag, att jag har själv varit med om att bygga upp och forma många av de traditioner som min familj ser som viktiga. Så hur utvecklar man utan att göra för stora förändringar?
 
 
 
Första påsen i tekalendern är nu öppnad och teet är uppdrucket.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2016-11-30 12:54:21

"Min" hälsokostbutik har också teadventskalender o även chokladadventskalender :)
Hoppas att teet var gott o njutningsfullt värmande för dig i kylan :)
Kraamiz - från mig i min kyliga Vik,
:D

Svar: 😊☕️
basilica@live.se

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2016-11-30 13:05:50

Men julen ÄR ju vila o återhämtning :)
Och - tillsammans med förändrande utveckling, där vi utvecklas och nomineras - blir det ju inte heller så tokigt kanske :)
Önskar dig en skön julmånad - med förändring och samvaro med dina underbara nära förstås :)
Jag "överlever" nog också - kanske får även JAG njuta litegrann ;)
Detta är en ny jul, som ännu inte har varit än, så jag tänker faktiskt ge julen ytterligare en chans i år :)
Tillsammans med böcker, ljus, härlig musik, promenader - och att pussas med Gosvovsan osv - blir det nog så som det är menat att vara iaf :)
Janesh Vaidas bok: Ayurveda för ditt sinne" hjälper mig nog igenom denna tid - ger mig ny kraft :)
Decemberkraamiz på dig från mig,
:D

Svar: Ja, visst är det fantastiskt att ha en stor familj och också andra närstående att fira jul med. Men en jul i böckernas värld låter också trevligt. Hälsningar Maud
basilica@live.se

Postat av: Karin

Publicerad 2016-12-01 09:04:56

Kalenderte, spännande.

Svar: Ja, roligt med nya upptäckter.
basilica@live.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela