basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Lär dig leva; Mindre stess - Mer närvaro

Publicerad 2016-08-17 10:26:00 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

”Någon gång har vi alla känt att allt plötsligt faller på plats och att vi under några korta, korta ögonblick upplever ett lugn och en inre stillhet som vi vill stanna kvar i och ha mycket mer av." 

"Du vet säkert vad vi menar, några sekunder av total kärlek och intensiv glädje tillsammans med ditt barn, din partner, ditt husdjur eller en fantastisk upplevelse i naturen.”

De här skriver Mats och Susan Billmark i sin bok "Lär dig leva Mindre stress - mer närvaro" och de sätter ord på så många stunder i mitt liv. Stunder i nuet som ingen kan ta ifrån mig, stunder som ger mig glädje, energi och livskraft att leva vidare. De här sekunderna av lycka blir till varma och ljusa minnen som jag sedan plockar fram de dagar när de kalla höst och vintervindarna smeker mig och de mina mothårs.

En intressant bok som man kan läsa i sin egen takt och reflektera till ett kapitel i sänder.

Ett litet lästips från mig till dig!

 

"Gör medveten närvaro till en naturlig del av livet. Det kommer att förändra hela din närvaro”

                                                                                                                   Mats och Susan Billmark


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2016-08-19 20:32:34

Hej min vän :)
Jag har inte läst just den boken, men hört mycket gott om den :)
Håller med till 100 procent - Det är närvaron som gäller - alltid :)
Varm kram o tack för omtanken om mig, som ju är på rätt väg - är på G :)
Jättefin bild på din underbara familj - var rädd om dom alla :>
:D

Svar: Ja svampplockning är ett gemensamt intresse i familjen. Så bra att det går rätt väg för dig. Önskar dig en frisk och bra höst.
basilica@live.se

Postat av: Margareta

Publicerad 2016-08-19 20:49:51

Tack för tipset! 😊

Svar: Varsågod :-)
basilica@live.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela