Årets "adventskrim"

Dagens inläggstema blev spontant böcker och årets advenskrim för mig är Björn Perssons bok "Som man sår får man skörda"  som är en kriminalroman där handlingen rör sig i trakter som känns välbekanta. Orter som Fors Luggsta och Racksta samt travbanan Åkern upplevs som misstäkt nära min vardag och gör att boken känns lite extra rolig att läsa. Björn har skrivit boken till minne av sin pappa Benny som jag kände mycket väl en gång i tiden. Just nu följer jag polisinspektör Stig Elofsson när han motvilligt tar på sig ansvaret för mordutredningen på Folke Valdemar Boman och Lennart Lenny Eriksson på hans första vikariat som reporter på tidningen Extrabladet. En bokupplevelse där jag ofta ler igenkännande :-). 
 
Ett annat lästips är en favorit i repris. För några år sedan gjorde jag ett inlägg om Linda Olssonhs rosade bok "Nu vill jag sjunga dig milda sånger". Boken berörde mig mycket och när jag för en tid sedan fick hela berättelsen kring boken berättad för mig direkt av författaren på en författarkväll så kom känslorna tillbaka. Spännande med en författare som debuterar vid 57 års ålder. Hon har skrivit många fler böcker nu och jag har läst några av dem men för mig och för många andra också vad jag förstod (boken har översatts till väldigt många språk) så är det något speciellt med den här boken.
 
 
 
 
Trevlig första advent!
 
 
 
1 delfinolin:

skriven

Ja, nu kan vi krypa in under plädarnas värme o goa oss - även tända värmeljusen :)
Och så kan vi välja precis dom böcker vi längtar efter att dyka in i och fördjupa oss i :)
Själv är jag väl numera inte så där värst för deckare kanske - men tur dä' att smaken är "varierad" :)
Spännande att du kände "fadern" som han skriver om, blir ju intressantare att läsa då :)
Debutera kan vi ju göra när som helst "kanske" - men spännande att starta nå't så stort vid 57 års ålder. strongt gjort :)
Unnar dig en riktig skön bokslukande adventstid och början av december :)
Värmande kram och ha det bäst min vän :)
Från Viken,
:D

Svar: En ljus advent till dig. Kram från mig.
basilica@live.se

Kommentera här: