Älska eller hata?

Jag följer sällan recept, utan är lite mer som Kajsa Varg och "tager vad jag haver", men under veckan dök januaris nummer av Mer smak från Coop upp i brevlådan och innehållet i den inspirerar mig till stordåd. Nu planerar jag för att göra en tur till affären och  inhandla några ingredienser som fattas. För en gångs skull skall jag följa recepten till 100 %, nja, troligast till 95%, för inget recept i välden kan förmå mig till att använda koriander. Koriander är för mig som vitlök för andra. Älska eller hata, jag älskar vitlök och hatar koriander. 
 
Några exempel ur tidningen:
Pulled chicken 4 portioner
900 g kycklinglår med ben
1 msk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk anchochili
1 tsk rökt paprikapulver eller chipotlepasta
3 msk muskovadosocker
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
5 vitlöksklyftor
0,5 kruka koriander
2 dl hönsbuljong
 
Bönsalsa 4 portioner
400 g kidneybönor, 1 burk
2 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 finhackad röd chili
1 tsk socker eller flytande honung
0,5 skalad tärnad gurka
2 tärnade tomater
1 strimlad salladslök
1 tärnad avokado
0,5 kruka koriander eller persilja
flingsalt
nymalen svartpeppar
 
Några andra recept som jag tänker prova är hembakade tortillas, räksalsa och picklad rödlök.
 
Har du inte tidningen så finns alla recept HÄR.
 
 
Jag ser fram emot en rolig eftermiddag i köket och en fantastisk lördagsmiddag.
Men först en promenad i vinterlandsskapet.
 Foto: Basilica
 
Vart står du i korianderfrågan?
Älska eller hata?
1 delfinolin:

skriven

Jag har tyvärr inte hunnit kommentera i din fina blogg på ett tag, trots att du skrivit så fint :)
Men . . . jag har läst den, så fortsätt skriv :)
Recept och mat är så spännande att experimentera med - så jag är nog också en "Kajsa Varg" jag också :)
Följer vissa recept till iaf 80 proc . . . eller?
Lycka till med ditt liv och med 5:2 osv :)
Kram så länge och ha det bara bäst :)
:D

Svar: Tack Helene. Jag följer av och till ditt liv också. Så fortsätt skriva du också.Önskar dig en bra lördagskväll. Maud
basilica@live.se

Kommentera här: