Att shoppa smått är att tänka stort

Jag tycker om att handla lokalt och söker alltid efter nya favoriter som har kopplingar till närområdet. Tynderö Kryddbod är som många redan vet en av mina favoridbutiker. Jag använder många av bodens kryddblandningar i mitt kök och under sommaren har BBQ kryddan använts flitigt till grillmarinader. En blandning av olja, soja och BBQ kryddan passar bra till både gris-, fläskkött och grönsaker. 
 
 
På Mias hemsida  www.tynderokryddbod.se finns både kryddor och téer till försäljning. Många av kryddorna innehåller ostronskivling som odlas på gården.
 
 
Hos oss är det oftast svärsonen som sköter grillningen.
Här grillar han marinerad fläskytterfilé.
Foto: Basilica
 
 
Mias företag ingår i Unika butiker  som ger hållbar, lokal och utvald shopping hos unika butiker. Unika Butiker startade i Sundsvall och Timrå hösten 2013 på initiativ av några butiksägare. De ville göra något tillsammans för att uppmuntra fler att handla i fristående butiker. Visionen är att få hela Sverige att handla hållbart, lokalt och utvalt och därmed gynna fristående och privatägda butiker. 
 
 
#1 - - delfinolin:

Jättebra - för oss alla - med Unika Nära butiker, som ställer KRAV - på kvalitet och miljön :)
Jag har ju mitt Stjärnsund med ekologiska kryddor men även annat - och försäljningen av grönsaker i Storvik - som säljer så fina varor med krav på KRAV och Ekolologisk framställning :)
Så bra att det även finns så bra ställen hos dig och på övriga ställen här i landet :)
För det är där vi ska handla - och inte bland jättarna - som inte alls är ekologiska osv!!!
Hoppas att du haft en jättefin grillsommar :) - nu när det tyvärr blivit kyligare o regnigare. Vi får minnas dom härliga dagarna nu - men mer värme måste ju bara komma - eller hur? :O
Stor kram på dig du fina - från mig, som nu bara stortrivs i mitt nya boende :)
:D

Svar: Härligt att du trivs bra i ditt nya boende.Ta vara på de sista sommardagarna nu och invänta sedan nästa sommars kirskål och annat grönt som du plockar.Mer lokalt kan det inte bli :-)
basilica@live.se