basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Mat för alla sinnen

Publicerad 2014-04-29 20:05:00 i Allmänt,

Några av Islands smakupplevelser har varit kattfisk, torsktunga, kammussla, kungsfisk, oxkind, röding, lammfilé, friterad saltgurka och naturligtvis Islänsk fisksoppa. Himmelriket för en matintresserad turist som äter med alla sinnen. Jag hade förväntat mig att de följer gamla matvanor men moderna isländska kockar lägger betoningen på kvaliteten på de tillgängliga matvarorna istället. Stoltheter i det isländska köket är kvaliteten på lammkött, skaldjur och en mer nutida skyr.
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: delfinolin

Publicerad 2014-05-01 11:39:22

Vilken suverän smakresa du får uppleva :)
Och med alla dina sinnen dessutom :)
Men - allt moderniseras ju - på gott o ont :)
Undrar vad JAG skulle kunna äta där då?
Inte oxkind iaf - säkert gott det med, men jag får hålla mig till fisken - Älskar fisk, men annars är det ju vegetariskt som gäller :)
Isländska fisksoppan verkar magisk :)
Landet i sig drar i mig - verkar så magiskt vackert och annorlunda :)
Kram på dig och njut av resan och det du får uppleva där :)
:D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela