Att vara matfrisk och samtidigt minska riksken för cancer
Efter att under många år följt min dotters resa i cancerns värld så har jag haft svårt för att uppskatta alla repotage om "så här skall du äta för att inte få cancer". För att orka med och kunna gå vidare så kändes det viktigt att jag som mamma inte lät tankar om vad som orsakat och hur man kunnat förhindra sjukdomen ta för stor plats. Att sätta fokus på dottern och hennes friska tvillingbror upplevdes då som det mest optimala.
Många år efteråt när jag nu vet att resan gick bra, så upptäckte jag på onsdagens föreläsning om boken "Matfrisk - om mat som kan förebygga cancer" att jag kunde ta till mig ämnet på ett annat sätt. Eller är det kanske så att Lars Beckman, specialist i onkologi på Sundsvalls sjukhus pratar om mat och cancer ur ett annat perspektiv än det jag läst i olika tidningsreportage under åren. Inga pekpinnar, ingen skrämsel, bara sunt förnuft.
Efter att ha bläddrat lite i boken så uppfattar jag budskapet,
Ät gärna livsmedel som går under namnet "MEDELHAVSMAT"
-gott, enkelt och nyttigt
Nu har jag satt upp boken "Matfrisk" på min önskelista till tomten

(/www.bokus.com)
Hur ser du på mat och cancer?