”Nu vill jag sjunga dig milda sånger”.

En nära vän till mig drabbades för några år sedan av bröstcancer. Turligt nog så svarade hon mycket bra på den behandling hon fick och är i dag tillbaka i ett aktivt familje- och yrkesliv. Under sin behandling satt hon en lördagsmorgon hemma i sin TV-soffa och lyssnade på författaren Linda Olsson som pratade i ett morgon program om sin bok ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger”. Författarens budskap berörde henne så mycket att hon genast gick till en bokhandel och inhandlade åtta exemplar av boken. Hon ville läsa boken och dela upplevelsen med sina vänner. Jag kände mig verkligen speciell och utvald när jag fick ett av exemplaren med en personlig hälsning.

Boken handlar om en kvinnlig författare som en kväll kommer till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Där söker hon ro för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg. I huset bredvid bor Astrid som i sin ensamhet bevarar mörka familjehemligheter och en personlig tragedi. Under våren så närmar sig de två kvinnorna sakta varandra och den vänskapen förändrar mycket för dem båda. ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” är en stark men ändå finstämd roman som handlar om hur vänskap förändrar livet för två kvinnor. Att boken berör mig så mycket beror naturligtvis till en stor del på givaren, men också för att den väcker så många sinnen inom mig. Jag tycker om språket, klangen och den varma tonen. Jag  blir så varm och glad inombords av att läsa den.

 

Om ni inte läst den så gör det.

Här finns boken att köpa som pocket.

 

Det här är mitt bidrag till etapp fem i bloggutmaningen ”Berika & värna livet” på bloggen Punctum saliens.

1 Elisabeth:

skriven

Så fint...

Jag har också läst boken och tycker mycket om den.Boken är speciell. Den tar hela ens inre i besittning tycker jag och de känslor som följde efter att jag läst boken bar jag med mig länge.

Tack fina du för att du så varmt delar med dig.

De allra varmaste hälsningar

Elisabeth

2 Basilica/Maud:

skriven

Tack, ja det här är en bok man bär med sig för resten av livet.

3 Elisabeth:

skriven

Får jag lov att lägga in länken till detta inlägg i Punctum saliens Facebooklogg?

http://www.facebook.com/pages/Punctum-saliens/201545196546653

Mvh

Elisabeth

4 Jill:

skriven

Den boken har jag faktiskt funderat på att läsa, men aldrig kommit mig för. Får väl se om jag lyckas ta tag i det nån gång snart. :-)Hoppas du har en fin tisdag!

5 delfinolinen i Viken:

skriven

Så spännande :)

Tänk så stort att dom två kvinnorna fann varandra :)

Tror på det stora "Ödet" jag, tror att så skulle det vara :)

Så jag blir när nå'n blir frisk från cancer :)

Kraft och änglaljus på dig från mig

:D

6 LissenTo:

skriven

Vad fint att få boken.

Jag har den, läst och berörts.Ha en skön torsdag, helgen närmar sig :-)

// Lissen

Kommentera här: