basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

”Nu vill jag sjunga dig milda sånger”.

Publicerad 2011-08-22 10:10:00 i Allmänt, Logoterapi, Vid pennan - Lästips,

En nära vän till mig drabbades för några år sedan av bröstcancer. Turligt nog så svarade hon mycket bra på den behandling hon fick och är i dag tillbaka i ett aktivt familje- och yrkesliv. Under sin behandling satt hon en lördagsmorgon hemma i sin TV-soffa och lyssnade på författaren Linda Olsson som pratade i ett morgon program om sin bok ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger”. Författarens budskap berörde henne så mycket att hon genast gick till en bokhandel och inhandlade åtta exemplar av boken. Hon ville läsa boken och dela upplevelsen med sina vänner. Jag kände mig verkligen speciell och utvald när jag fick ett av exemplaren med en personlig hälsning.

Boken handlar om en kvinnlig författare som en kväll kommer till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Där söker hon ro för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg. I huset bredvid bor Astrid som i sin ensamhet bevarar mörka familjehemligheter och en personlig tragedi. Under våren så närmar sig de två kvinnorna sakta varandra och den vänskapen förändrar mycket för dem båda. ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” är en stark men ändå finstämd roman som handlar om hur vänskap förändrar livet för två kvinnor. Att boken berör mig så mycket beror naturligtvis till en stor del på givaren, men också för att den väcker så många sinnen inom mig. Jag tycker om språket, klangen och den varma tonen. Jag  blir så varm och glad inombords av att läsa den.

 

Om ni inte läst den så gör det.

Här finns boken att köpa som pocket.

 

Det här är mitt bidrag till etapp fem i bloggutmaningen ”Berika & värna livet” på bloggen Punctum saliens.


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Elisabeth

Publicerad 2011-08-22 19:29:33

Så fint...

Jag har också läst boken och tycker mycket om den.Boken är speciell. Den tar hela ens inre i besittning tycker jag och de känslor som följde efter att jag läst boken bar jag med mig länge.

Tack fina du för att du så varmt delar med dig.

De allra varmaste hälsningar

Elisabeth

Postat av: Basilica/Maud

Publicerad 2011-08-23 08:18:40

Tack, ja det här är en bok man bär med sig för resten av livet.

Postat av: Elisabeth

Publicerad 2011-08-23 08:39:55

Får jag lov att lägga in länken till detta inlägg i Punctum saliens Facebooklogg?

http://www.facebook.com/pages/Punctum-saliens/201545196546653

Mvh

Elisabeth

Postat av: Jill

Publicerad 2011-08-23 10:39:09

Den boken har jag faktiskt funderat på att läsa, men aldrig kommit mig för. Får väl se om jag lyckas ta tag i det nån gång snart. :-)Hoppas du har en fin tisdag!

Postat av: delfinolinen i Viken

Publicerad 2011-08-24 19:15:35

Så spännande :)

Tänk så stort att dom två kvinnorna fann varandra :)

Tror på det stora "Ödet" jag, tror att så skulle det vara :)

Så jag blir när nå'n blir frisk från cancer :)

Kraft och änglaljus på dig från mig

:D

Postat av: LissenTo

Publicerad 2011-08-24 21:24:47

Vad fint att få boken.

Jag har den, läst och berörts.Ha en skön torsdag, helgen närmar sig :-)

// Lissen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela