Söndag och nya böcker i läshögen

Jag har alltid tyckt om att läsa böcker men under många år måste jag sätta fokus på studielitteratur och fackböcker. När jag blev pensionär fick jag möjlighet att fritt kasta mig in i skönlitteraturens värld och har nu landat i dagar fyllda av bokläsning och recensionsskrivning. I mina första inlägg om böcker försökte jag följa de mallar jag tidigare lärt mig men började snabbt skriva och analysera på mitt eget sätt och så kommer jag att fortsätta. @bokhandlarn Lennart Bergström som driver Vängåvans Bokhandel (Akademibokhandeln i Sundsvalls stenstad) uppmuntrade mina personliga bokinlägg och frågade om jag ville recensera för bokhandeln. Under de senaste åren har mitt bokrelaterade arbete växt mer och mer. Med bokläsandet har mitt sociala nätverk också utökats och jag har nästan dagligen kontakt med författare och förlag som tackar för recensioner, vill skicka över sina böcker eller mejlkontakt kring de gästinlägg som du kan läsa här på bloggen Basilica.

Bloggens besökare har ökat under åren och det är fortfarande roligt att befinna sig i den här bokvärlden. Jag lägger inte ut tävlingar för att få fler följare på mitt instagramkonto utan vill att de som gör det ska ha samma  intresse för det skrivna ordet som jag har. Bokläsare eller författar, vi befinner oss alla i samma universum.

Tack alla som läser mina recensioner och inlägg här och följer mig på instagramkontot @basilica55. Om du inte gör det så blir jag alltid glad för nya seriösa följare.

(null) 

Den här veckan har bokhögen utökats med fem nya böcker. 
Måndag 11.07 av Jerry Ramnitz (utkommer den 23 september) Förlag: Lava
Älskade Betty av Katarina Widholm (kommer ut den 16 september) Förlag: Historiska Media
En skada redan skedd av Linn Jonsson (utkommer den 27 september) Förlag: Lava
Wayne och vita döden (kom ut den 3 september) Förlag: Vulkan

Bok nummer fem är ungdomsboken Spår av Sundsvallsförfattaren Sofia Weiss (kommer ut den 16 september) Förlag: Lind & Co 
ISBN:  9789180531573

✨✨✨

(null) 

Vi har tillbringat veckan ute vid havet. Bokläsning/lyssning, recensionsskrivning, höststädning, stickning och promenader har stått på agendan. Årets första sjösprång tog med sig grannens växthus av plast och blomlådorna som sonen satt på vår altan spred sig över hela tomten. 

(null) 

Dagen efter sken solen och den inglasade altanen blev åter till en perfekt skriv- och stickplats.

(null) 

Vi har inte träffat några barnbarn den här veckan men ibland kommer ett meddelande om Lille H:s upptåg från EmmaSelina.

(null)

Lördagen bjöd på en solig höstdag i stan och en promenerad längst kajen. 

(null) 

Inne i stenstan hämtade jag en recensionsbok på bokhandeln och åt en räkmacka på restaurang Zmak.

(null)

Nyligen har spännande forskning visat att dygnsrytmen och sömnen blir stabilare när vi betraktar solnedgången. Den här veckan har jag betraktat solnedgången varje kväll och faktiskt sovit riktigt bra.

 Trevlig söndag!

 
 
 








Visa fler inlägg