Ingen du älskar kan dö av Anna Platt

Ingen du älskar kan dö av Anna Platt är en spännande, välskriven och lite annorlunda berättelse. Tre olika historier som slutligen går samman till en komplett helhet och ett speciellt slut. Allt hade kunnat sluta annorlunda om inte om funnits, men ödets makter är svåra att styra.

Lena Almström är nyskild och behöver börja ett nytt liv. Med hjälp av en mäklare köper hon gården Casa Feliz utanför Palma. Huset är ett renoveringsobjekt och trots en knapp budget planerar hon för att bygga om huset till ett pensionat, flytta från Sverige och leva sitt fortsatta liv på den vackra ön Mallorca. När byggnationen precis börjat hittar byggnadsarbetarna ett lik nedgrävd på gårdens tomt. Allt stannar av och Lena kan inte göra något annat än att avvakta. 

Shane Devaney är uppvuxen i Irland. Hans mamma Charlotte dog tidigt och fadern Donald blev hans stöd i livet. Ungdomsdrömmen om att bli författare gick i stöpet och han driver nu en bokhandel i Brixton. Hans förhållande med Allie knakar i fogarna och den lilla bokhandeln är ingen lönsam verksamhet. När fadern blir sjuk och behöver en donator ser Shane sig själv som det självklara valet. När sjukhusets tester visar att Donald inte är hans biologiske far kommer det som en total chock för honom. 

Bianca Viljanen växte upp i Bagarmossen med en mamma som prioriterade spriten före sina barn, Bianca och hennes bror Micke. När brodern börjar missbruka finns hon där och stödjer honom men en dag försvinner han spårlöst. Bianca arbetar på ett bokförlag och sällskapar med Marco men hon är inte helt söker på sina känslor för honom. När företaget får en ny chef Joel Lindfors tänds ett ljus som lyser upp allt omkring henne. Han är förvissa gift och tvåbarnsfar men det känns inte som något hinder för Bianca.

Det här är grunden till en mycket intressant historia med ett speciellt slut. Så lite vi vet om vad som vänta oss på den väg vi har framför oss. Författaren rör sig skickligt och mycket tydligt mellan de tre berättarperspektiven. Anna Platt driver handlingen framåt med välbeskrivna karaktärer och miljöer och allt växer mer och mer till en komplex historia med ett förödande slut.

Vill du läsa en längre recension så hittar du det på kapprakt.se

Anna Platt är född 1977 i Los Angeles och är en svensk manusförfattare och författare. Hon flyttade 1985 till Linköping. Anna Platt har studerat dramatik i Dublin, regisserat kortfilmer och har sedan 2008 varit verksam som manusförfattare för film och tv. 2017 debuterade hon som romanförfattare med Vi faller som fick ett positivt mottagande av flera kritiker. (Wikipedia)

 

Ingen du älskar kan dö
Författare: Anna Platt
ISBN: 9789180060332
Utgivningsdatum: 2023-01-17
Förlag: Bazar Förlag

  (null)

 
 
 
 

Kommentera här: