basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Varm mat i skog och mark

Publicerad 2019-09-24 06:37:00 i Allmänt, Hälsa, Paleo, Viktväktarna,

Vi är ofta ute i skog och mark och även om våra fritidsställen har både spis och micro, så är medhavd matsäck det mest praktiska så här under hösten. Kaffetermos och en stor mattermos, har tidigare följt med oss ut i naturen, men jag har under en längre tid sökt en mindre modell av mattermosar, eftersom jag ofta vill ha med mer viktväktarvänliga alternativ än gubben. Nu har jag hittat det som passar oss perfekt, små personliga termosar för mat och soppa som rymmer 0,47 dl och även är försedda med en ihopfällbar sked i korken. De här små praktiska burkarna passar både vår, sommar, höst och vinter eftersom de håller både värme och kyla under många timmar. Jag fyller dem med både varm och kall mat, men det som ger värme som soppor, varma grytor och gröt passar bäst nu under kyliga höstdagar. Den värmda maten skall naturligtvis inte vara i termosen för länge så att den blir hälsovådlig, men att packa matsäcken på förmiddagen och sedan äta vid lunchtid tycker jag fungerar bra.
 
Här är några länkar till tidigare inlägg med tips på soppor som jag brukar använda mig av. Soppor är ju bra mat för de flesta, oavsett om vi följer viktväktarna, paleo, lchf eller något annat.
 
Soppa från Provence
 
Mulligatawnysoppa
 
Tacosoppa
 
Nikkalouoktasoppa
 
Tomatsoppa
 
(null)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela