Barn på nytt

Ännu en arbetsvecka har gått och snart också de timmar som ger möjlighet till återhämtning och vila. Jag har tidigare skrivit om att jag är ganska dålig på att lämna arbetsuppgifterna kvar på Kyrkogatan men i går intog en stor del av familjen Himlabadet och där gällde bara CARPE DIEM. Fast vi var 3 vuxna så hade vi fullt upp med att aktivera 1 badglad prins och 2 badglada prinsessor och jag kan inte förneka till att en badglad mormor/farmor blev som ett barn på nytt.
 
De sista veckorna har vi fått en fantastiksk feedback på vårt arbete i det program vi har byggt upp och det känns mycket roligt och tillfredställande att jobba vidare. Att få vara med att utveckla en verksamhet som man själv tror på blir extra stimulerande när man får bevis på att det fungerar och att andra också tror på och uppskattar arbetet. Före årslutet fick vi ett nytt avtal för 2013 så nu är det bara att köra.
 
 
 
 
Nu väntar prinsen på sin förmiddagsgröt och sedan blir det en söndagspromenad i ett vackert vinterlandskap.
 
 
 
 

LesMisérables

Les Misérables, den klassiska franska musikalen skriven av Claude-Michel Schönberg och Alain Boublil och som är baserad på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn har premiär i helgen. Musikalen uppfördes för första gången på scen i Paris 1980 och tio år  senare 1990 såg jag den på Cirkus i Stockholm.
 
Musik.nu skriver så här om handlingen:

"Les Miserables utspelar sig under tidigt 1800-tal och här får vi följa ett antal franska karaktärer och dess liv över en 20 år lång period, med start 1815. Handlingen fokuserar kring den förrymde fången Jean Valjean och hans försök till återupprättelse efter 19 år i fängelse. Valjean startar så småningom en fabrik och blir borgmästare. En före detta fångvaktare, Javert, från hans tid i fängelset dyker dock upp och startar jakten på den gamle fången. Javerts anser att en brottsling alltid är en brottsling som ska sona sina brott. Tillsammans med sin vän, flickan Cosette, flyr Valjean till Paris.

I Paris förälskar sig Cosette i studenten Marius som hon gifter sig med. Javert tar sig också han till Paris för att fortsätta jakten. Under en scen räddar Valjean Mairus från att dö. I slutet av Les Miserables är Valjean gammal och dör slutligen efter att alla trådar slutligen vävs samman och historien får sina frågetecken upplösta."

 
Nu är biljetterna bokade och jag möter Valjean (Monsieur Madeleine), Fantine, Cosette, värdshusvärden Thénardier och de andra på filmduken i kväll. Det unika med filmen är vad jag förstår att kunna sjunga och gråta samtidigt och att dessutom kunna göra det bra.
 
Det ser jag fram emot.
 

Var tid har sin tjusning

Jag har skrivit tidigare att jag gillar helger och där har ingenting ändrats. Problemet är att jag även gillar att jobba och eftersom jag arbetar resultatinriktat så kan vissa arbetsuppgifter inte raderas ut när jag gör helg. Arbetet pågår under hela veckan, måndag – söndag.

 

Man tänker så bra när man bakar, promenerar, duschar, och lagar mat. Några timmars datajobb och ständig närhet till ett anteckningsblock under helgen gör veckans arbete smidigare och ger bättre arbetsresultat. För det är ju resultaten som räknas.

 

Perfekt för mig men inte alltid för familjen. Det är lätt att vara härvarande men inte alltid lika lätt att vara närvarande.

 

Jag är säkert inte unik i den här situationen.

Någon som känner igen sig?

 

Hur ser då målsättningen ut för mitt arbete?

Jo, det skall bidra till att öka möjligheterna för arbetssökande långtidsarbetslösa 50+, oavsett kön, etnicitet och eventuella funktionshinder, till en varaktig egen försörjning utifrån sina egna förutsättningar.

 

Nu är det dags att byta focus till de mina,

 

Var tid har sin tjusning!

 

 Fick en lite annorlunda värdinnebukett av middagsgäster i helgen,

passar på att njuta av det vackra

Foto: basilica