Tack ♥♥♥♥♥♥♥

.......alla före detta chefer och arbetskamrater för en mycket trevlig kväll med god mat i en fantastisk miljö.

Livet går vidare men ingen kan ta ifrån oss det vi under många år upplevt tillsammans.


(http://bilder.alltinggratis.se)

Min nya väska och jag......................

har varit ute på en tur i dag och den fungerade riktigt bra. Den är lite murrig och stickig vilket kan bero på att den är gjord i dubbelt lintov dvs. lingarn som inte är tvinnat (1-trådigt), men det känns verkligen äkta att använda lin till riktiga bruksföremål.

Det är alltid roligt att föreviga sina projekt, här är resultatet.Mormorsrutor

Jag har alltid varit intresserad av hantverk och inspireras mest av virkade och stickade brukssaker. Bra brukssaker är filtar, både av mormorsrutor och i olika vågmönster. En virkad filt är inget man gör på en handvändning, det är en sak som är säkert. Det går åt en hel del tid, engagemang och material för att färdigställa ett virkprojekt. Efter några veckors virkande av mormorsrutor så kan det tyckas att högen växer ganska snabbt, men när man räknar ihop högen med rutor så har det förhoppningsvis blivit cirka 20 stycken och det räcker bara till en remsa tvärs över sängen. Det är en del av orsaken till att jag började sätta ihop rutorna till halsdukar.

Just nu är virkade mormorsrutor mode, men det har också något hemtrevligt, lantligt och äkta över sig. För mig personligen kommer de aldrig att kunna bli omoderna. Färgvalen och kombinationerna kanske skiftar, men inte deras praktiska användningsområden och skönhet. Den jag gjorde för 30 år sedan känns i dag tyvärr färgmässigt fel hemma hos mig. Men passar bra som värmekälla en sval höstkväll ute på balkongen.

 

Under de senare åren har kvinnliga handarbeten kanske inte alltid varit så mycket värda. Tidigare var det naturligtvis en nödvändighet att tillverka kläder och andra bruksvaror men med åren har det mer blivit till ett pyssel. För mig är hantverk som tex. filtar, vävda och virkade mattor m.m. ett steg mot konsthantverk. Det är betraktaren som avgör vad som är bra mindre bra eller dåligt.

Men en sak är säkert, det är roligt att virka i allmänhet och mormorsrutor i synnerhet det räntar sig bra och de ständiga färgbytena gör att det hela tiden är roligt att virka vidare.

Jag rekommenderar alla att starta ett filt eller plädprojekt.

 

I mitt filtprojekt finns ämnen till 2 nya filtar.

 

Fyra nya halsduker är nu också klara.

 

Önskar alla en skön lördagskväll.