Tack min prins

I slutet på förra veckan ringden Prinsen på vår dörr.
Fyra gånger öppnade FARFAR dörren och lika många gånger åkte dörren igen framför hans näsa.
Den lille gossen hade säkert stått där och ringt på än om vi inte räknat ut att det var FARMOR han kommit för att träffa.

Tänk så fel det kan bli.
Om man kommer med en fin present till FARMOR så är det naturligtvis hon som skall öppna dörren.


I famnen hade han den här ljuvliga ljusbrickan.I morgon börjar jag mitt nya jobb!
Jippi!

"Carpe punctum"

Elisabeth som driver bloggen Punctum saliensgick för en tid sedan ut med den sjunde deletappen i bloggutmaningen ”Berika och värna livet”. Den här gången går utmaningen ut på att publicera en eller flera fotografier med innehåll från en naturplats som jag gärna och ofta besöker. Min första tanke gick då genast till de smultronställen som jag vet har en mycket stor plats i mitt hjärta. Men eftersom så många av mina tidigare inlägg och fotografier redan handlat om de platserna så beslöt jag mig för att se på utmaningen från en lite annan vinkling. Det är så lätt att bli "hemmablind" och inte sätta värde på det vi har omkring oss. Vi är många som bor  mitt i eller mycket nära platser som inbjuder till dagliga naturupplevelser, men det är inte alltid vi ger oss tid att stanna upp och "fånga ögonblicket". 
Ett ögonblick av många när vi matar fåglarna vid Sticksjön
(jag tränar på att lära mig att använda mobilkameran)

Vänner är som blommor

Tiderna förändras och vi med dem (Tempora mutantur, nos et mutamur in illis), heter ett gammalt  latinskt ordspråk och visst är det väl så. En av de största och viktigaste förändringarna för mig är att min familj blivit större och att jag prioriterat umgänget med dem framför gamla kära vänner. Jag tror inte att jag är ensam om det här valet, men i morse slog mig tanken att det är med vänner som det är med blommor.

Vårdar jag dem inte så vissnar de bort.

I dag skall jag äta lunch med mina gamla arbetskamrater och det ser jag verkligen fram mot.
Tack Christina, Veronica och Kia för ett mycket bra initiativ.