En helt vanlig fredag men ändå så speciell.......

"En helt vanlig fredag men ändå så speciell. Kan efter 2 månader av prover, röntgen, operation, väntan och oro pusta ut. Min förstorade lymfkörtel visade inga tecken på återfall. So FUCK YOU CANCER, I beat you once and I never want you back!"
                           Facebookinlägg av EmmaSelina fredagen den 19 februari 2015
 
 I december fick jag det där telefonsamtalet som jag med fasa väntat på under de senaste 10 åren. 
- Mamma,  läkarna har hittat en ny förstorad lyfkörtel.
 
Jag befann mig i kassakön på Clas Olssons och kände mig i den stunden väldigt liten och maktlös. Minnen från hennes tidigare sjukdomsperiod sköljde över mig och katastroftänket gick på högvarv. Två dagar senare befann vi oss på sjukhusets Hematolog och kunde överlämna all planering för provtagning, röntgen och operation till den sjukvårdspersonal som jag vet att EmmaSelina känner ett stort förtoende för. Fortsatt utredning på Vårdcentralen kändes inte som något bra alternativ.
 
Vi tog oss alla igenom Jul- och Nyårshelgen efter traditionella mönster för barnbarnens bästa. Tanken fanns där hela tiden men dagarna gick vidare. Jag tror att alla problem och motgångar som familjen haft under åren har lärt oss att fokusera på nuet och göra det bästa av varje dag och EmmaSelina själv har som vanligt varit stark och tålig.
 
Nu vet vi svaret; INGA TECKEN PÅ ÅTERFALL.
 
 
En oförglömlig och fantastisk dag i februari,
fånga den
Ingen av oss vet hur morgondagen blir.

Kvinnokraft

Kvinnoföreningen Myrans 50-års jubileum fick precis den uppslutning som vi hoppades på. Genom att tänka utanför boxen så nådde vi ut till ett stort antal fler personer än om vi följt de traditionella mönstren. Öppethus, bysamverkan, synliggörande historik och kakor till kaffet visade sig vara en klockren arbetsmodell. Att "kvinnor kan" det vet vi redan och när alla vet sin uppgift och gör sitt yttersta så blir kraften i teamet till en fantastisk  "kvinnokraft". 
 
Jag känner mig stolt över att få möjlighet att tillhöra en kvinnogrupp som bär med sig ett så rikt arv och en lång historia om varma och starka kvinnor med stor kärlek till sina medmänniskor.
 
 
Kakbuffé med  över 30 sorters kakor
(visst är EmmaSelinas mördegskakor med rosa hjärtan gulliga)
 
 
Gå bort till myran, du late;
se hur hon gör, och bliv vis.
Ordspråksboken 6:6
 
Foto: Basilica

❤ Alla Hjärtans kakor ❤

 
 
En butik i staden sålde pepparkakor för 1 krona burken.
Med lite vit choklad och hjärteströssel blev de fina
"Alla hjärtans kakor"
❤❤ ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤