Hälsa 1915

Diskussionerna om vilken kost som är den bästa för oss pågår ständigt och även om jag har ett stort intresse av ämnet så tänker jag inte vidareutveckla min min syn på saken här och nu. Men i dag hittade jag en av mina gamla kokböcker i en bokhylla och kunde inte undgå att börja bläddra i den och än en gång förundras över både recept och ingredienser.

Vegetarisk Kokbok av Ellen Turner från 1915.

 
Boken ärvde jag efter min mormor som gick bort på 70-talet
och den har sedan dess följt mig.
Lite lustigt med det ..............vissa böcker använder man som kokböcker och andra som kvällslektyr.

"På ingen annan kost kan människan leva så frisk och oftast även med sådan säkerhet återvinna den förlorade hälsan som på den blandat vegetabiliska kosten, när denna är grundad på vetenskapliga principer"
Citat ur bokens förord.


I boken kan man hitta recept som Morotskroketter, Rispastejer med kaprissås, Piroger med sockerrötter, Italiensk potatis, Fikonpudding, Vitkålssallad, Makaronisallad med pepparrot och Tomatkroketter.

Kanske något för torsdagens middag.

Ett snabbinlägg

I kväll har jag varit på skrivarkurs, så av tidsbrist blir inlägget mycket kort. Våra skrivteman är många och varierande och resultaten är ännu mer varierande. Men det återkommer jag till en annan dag.
Godnatt.

Klicka på tårtan för bilder från lördagens 1-års kalas.

Prinsessmatta

Att virka dörrmattor av gamla bomullslakan är ett av mina återvinningsprojekt. Det har gått åt massor av gamla påslakan till de 20-tal mattor som jag gjort under de senasten åren . Min högra arm är inte lika förtjust i projektet och periodvis så protesterar den högljutt, men har jag en gång börjat virka så blir jag helt uppslukad av att klippa lakan och att kombinera färger.Dörrmatta kan man kanske inte kalla den här, snarare golvmatta och varven börjar bli så långa att jag max orkar göra ett varv per kväll. Men än fattas några varv och jag återkommer med resultatet när den är klar för Prinsessornas nya rum.Min nätverksvän Cesilia har en ny inspiratonskurs under temat "Ta plats".
Lördagen den 9 april Klockan 10-14
KFUM Kyrkogatan 29 Sundsvall

Hör av dig till mig om du är intresserad.