Tankar för dager

Boktips!
”Sköna, gröna sommar” är en av de böcker jag köpt under årets bokrea. Den innehåller inte så många recept som passar mig, men har fantastiska bilder och många läsvärda texter. Trevlig läsning för kommande vårkvällar.
Kanske inget säger så mycket om värdet på ditt liv, än hur mycket du uppskattar dess vanligaste stunder.
                 ”Tankar för dagen”
                    Bob Hansson 

Stark och ödmjuk på samma gång 🌻

Fredag igen!
Även om mitt liv inte är lika tufft som när jag arbetade, så älskar jag fortfarande fredagar. En vecka efter mitt missöde med lilltån så kan jag nu gå utan smärta och ser fram emot en helg med sol och promenader. Mitt viktväktartänk fungerar väldigt bra och 5 av de kilon som jag lagt på mig under mina sjukskrivningsperioder är nu borta. Gubben följer med av bara farten och har också tappat en hel del kilon. Jag har använt mig av Viktväktaenas tankesätt och recept under en stor del av mitt liv, men har aldrig upplevt att det är så lätt att följa och så tillåtande som det är nu. Alla är inte nöjda med det nya flexsystemet, men det passar oss väldig bra och ger mig utrymme för ett laborerande med både crockpot, spis och ugn. Flera av de paleorecept som jag tidigare använde har följt med in viktväktartänket och fungerar väldigt bra där. 
 
Solen skiner och det ser ut att bli en fin marsdag.
Trevlig helg!
 
”Som en solros ska du vända dig mot ljuset
Stark och ödmjuk på samma gång”
Ur ”Ödmjuk styrka” AnneLi Amilon
 
 
Gubbens födelsedagstårta döpte jag till en Midsommardröm.
Mindre än 100 dagar kvar nu och vår nedräkning har börjat.

Kasta sten på en stenhög

Vilken stor betydelse varje kroppsdel har för att vår vardag skall fungera. Det är så lätt att ta för givet att de dagliga rutinerna skall fungera som de alltid gjort. I fredags vaknade jag precis som vanligt, fikade, läste tidningen och gick upp ur sängen. Den enda skillnade mot andra dagar var att jag  helt av misstag drämde min lilltå i en klädställning som står bredvid sängen. Smärtan gav inte med sig och under förmiddagen ökade både lilltån och delar av foten till sin dubbla storlek. Bruten eller stukad vet jag inte riktigt och det spelar mindre roll eftersom det nu är självläkning som gäller. I dag söndag, börjar den värsta svullnaden och smärtan ge sig och jag hoppas få ner foten en stövel, modell större och ta mig ut i det vacka vintevädret. Men än en gång blir jag påmind om hur varje liten del i kroppen visar sig vara en  viktig kugge till hälsa och en fungerande balans både i kropp och vardagsliv.

 

 

”kasta  sten på en stenhög och tro
verkligen tro
att den därmed ska bli mindre”

Bob Hansson  ”Grannsämjan är en långsam bödel”