"Bloggare inspirerar"

Blodsjukas Förening i Västernorrland firade 30 år i onsdags. Lari Salinen berättade om sin camp mot cansern och hans berättelse berörde oss alla som lyssnade, både patienter och anhöriga. EmmaSelina lyssnade och nickade igenkännande och även för mig som anhörig kom minnen och känslor tillbaka. 
 
 
Kjell Lönnå och Kammarkören firar 50 år i år och i går hälsade de som vanligt våren välkommen i musikens tecken. Sven Bertil Taube var gästartist på Caprice 2015. Fantastiskt att som 80 åring orka med två så intensiva föreställningar på samma dag. Ett filmteam fråb SVT filmade under kvällen för en dokumetär om Kjell Lönnå, men innan den sänds hoppas jag att jag hunnit läsa hans bok "Sången är min" som ligger på mitt nattduksbord och väntar på sin tur i läsordningen.
 
 
I serien "Bloggare inspirerar" lyfter Punctum saliens – mer Människa fram skribenter och författare som publicerat gästinlägg för Punctum saliens under de senaste åren. Som andra blogg har basilicablogg.se under veckan lyfts på Punctum salens hemsida, Facebook, LinkedIn och Twitter. Jag kan bara tacka för all positiv respons jag fått och är naturligtvis mycket glad över att det jag skriver också påverkar andra positivt. 
 
 

Bortom hemligheten.

År 2006 upptäckte miljoner människor boken och filmen "The Secret” - hemligheten. Rhonda Byrne berättar där om attraktionslagen och hur människor kan få det de vill ha i livet.  Jag kom i kontakt med lagen långt senare och har därefter funderat en hel del på ett flertal påståenden om syften och mål med det tankemönster det förespråkar. Det finns saker vi inte kan påverka i livet och ser vi då vårt eget  tänkande som faktorer till olyckor och sjukdomar blir det lätt att vi skuldbelägger oss själva på ett osunt sätt.

Som ett svar på mina funderingar hittade jag Lisa Loves bok ”Bortom the Secret” där hon tar upp saker som gav henne en obehagskänsla i magen första gången hon hörde talas om principerna bakom attraktionslagen. I boken skriver hon om en man som glädjestrålande berättade om att han skulle använda attraktionslagen för att skaffa sig ett hus på landet. Loves första tanke var då ”Ett hus på stranden? Är det verkligen det bästa vi kan åstadkomma? Sex miljarder strandhus i världen? Kan det vara meningen att vi alla ska ha ett?” Hon menar att attraktionslagen leder till det vi behöver men inte alltid till det vi tror att vi vill ha.

I slutet av boken summerar Love fakta som jag tar med mig i min fortsatta utveckling av attraktionslagen.

”Kom ihåg att attraktionslagen är neutral. Den kan användas för både egots och Andens  syfte.”

Den enda skillnaden mellan de olika sätten att använda attraktionslagen ligger i hurvida motiven är andliga eller egoistiska.”

Ett bevis för att du använder attraktionslagen på ett bra sätt kommer iform av den glädje som beror på att du är full av kärlek och lever ett bra liv, oavsett de yttre omständigheterna.”

”Den verkliga hemligheten med attraktionslagen är ur man använder den på ett andligt sätt. Sträva efter att dra till dig den visdom som krävs föratt du skall kunna göra det.”

 
Vårpromenad i Sundsvall

 

Till minnesburken

Efter ett påskfirande i fjällvärlden med nära och kära så finns det många roliga upplevelser att lägga i minnesburken. Vesselturer, skid- och pulkåkning, after ski, våffellunch, matlagsmiddagar och geocaching är några av de aktiviteters som vi ägnat oss åt under påskhelgen. Gammelmormor som nu är över 80 år klarade av både skidåkning och vesselturer upp på fjället och på sin matdag bjöd hon oss alla 13 på pizzamiddag.