Här är polisen som......


........... är bjuden på maskerad.Förra helgens "tilltro till min egen förmåga" slutade med att jag fick problem med luftrören. Hostan och kvavheten har de sista 7 dagarna tagit all den energi som blivit över efter en dag på Kyrkogatan 26. 
Med det vill jag säga att
 HÖGARNA LIGGER KVAR.

I helgen struntar jag i högarna och ordnar för lördagsparty med prinsen och prinsessorna. Vi skall baka hamburgerbröd, steka hamburgare, äta jordgubbar doppade i vit choklad och dricka massor av egenpressad apelsinjuice.

För att inte rubba deras cirklar totalt så har jag inhandlat några chipspåsas också.

Trevlig helg!

"Jag lovar att hålla ordning för evigt"

I veckans Våning & Villa (sidan 3) skriver Li L´Estrade i sin krönika "Jag lovar att hålla ordning för evigt". Krönikan handlar om hennes vansinniga sug efter att göra om hemma. Hur hon vill rensa bort högarna som ligger här och var, slänga ut allt som stör bilden av det perfekta hemmet och för evigt hålla ordning.

Men hon har ett problem, jag citerar:
"Puh.
Det är bara ett problem.
Jag har ingen ork."

Hon skriver vidare om att orken finns några timmar under dagen, men efter att hon kommit hem från arbetet, stökat undan middagsbestyren, läst sagor för barnen och hängt en maskin tvätt tar drömmen om evig ordning slut. Vid halv nio på kvällen somnar hon i soffan framför TVn för att vara lagom pigg vid sängdags.

Är jag ensam om att känna igen det här?
Troligast inte.

Varje morgon vaknar jag med nya visioner om vad jag skall hinna med under dagen och när jag kommer hem på kvällen, och varje kväll hamnar jag slutligen i min fåtölj framför TVn  med tappad ork och bristande motivation. En ny dag tillända, samma högar ligger kvar och efter ett varmt bad så somnar jag förhoppningsvis vid 11 snåret.
 
"Men hoppet är det sista som överger en och precis som Li L´Estrade så tänker jag alltid:
 
" Men kanske, kanske, kanske, har jag lite extra
 energi över i helgen, och då kanske jag
kan ta tag i de där högarna ändå..."

Önskar er alla en bra helg.

Jämnställdhet,Tillgänglighet och Fantastiska Deltagare

Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap. Under perioden 2007–2013 satsar man över 12 miljarder kronor på att hjälpa kvinnor och män att stärka sin kompetens och att förbättra sina utsikter till att få arbeta. Visionen är att vi skall få ett samhälle med arbete och nya möjligheter för alla. Alla projekt med stöd från Socialfonden förväntas arbeta jämställdhetsintegrerat och med tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Måndag och tisdag den här veckan har jag deltagit i ett seminarium och en föreläsning där vi fått information från Svenska ESF rådet om precis de här frågeställningarna. http://www.esf.se/sv/

Vi har fantastska deltagare i vårt projekt. Vid tisdagens föreläsning bjöd en av deltagarna på hembakade semlor och på kartongen hade hon hon skrivit den här texten.