Det som göms i snö kommer fram i tö

Ibland skulle det var skönt att som strutsen stoppa huvudet i sanden och vägra se alla problem. Men det som göms i snö kommer fram i tö och sanningen kommer alltid i kapp oss. Ingenting kommer att vara sig likt i Olivlunden i sommar, för vem kunde tro att naturens krafter skulle skaka om oss alla så ordentligt. Gubben har redan börjat saneringen efter höstens stormar och just nu kan jag bara säga att fortsättning följer...............................

 

Värdskap

"Värdskap är konsten att få människor att känna sig välkomna. Att se de vi möter som våra gäster, oavsett om de är kunder, klienter, patienter, studenter....eller kollegor. Ett gott värdskap rymmer begrepp som service, bemötande, kvalitet, vänskap och gästfrihet. Utgångspunkten är ett välkomnande och öppet förhållningssätt till människor och situationer vi möter."

De här kan man läsa på värdskap.se som drivs av Jan Gunnarsson m.fl. Gunnarsson var i går på besökt Sundsvall med sin föreläsning om "att välkomna andra, varandra och sig själv".

 En mycket intressant eftermiddag.

Foto:basilicablogg.se

Dags att....................

samla ihop sig efter en händelserik jobbarvecka följd av en lika händelserik helg med prins och prinsessor. 


Torsdagens föreläsning i AGeras HR Arena handlade om Ledarskap & Medarbetarskap. Föreläsare var Fil.dr Freddy Hällsten som är forskningsledare och verksam vid Göteborgs Handelshögskola och bland annat leder ett större projekt om hur HR-transformation landat i svenska företag och förvaltningar. Hans forskningsområde är medarbetarskap, etik, ledarskap, hälsa och arbete. Från att ha handlat om arbetsgivare och arbetstagare så är nu ledarskap och medarbetarskap ett mycket aktuellt ämne. Eftersom jag arbetar mycket med frågor kring anställningsbarhet så gav eftermiddagens föreläsning en hel del att reflektera kring.


Nu väntar ett varmt bad och en stund med en god bok.
GOD KVÄLLMitt bidrag till prinsessornas födelsedagsbuffé såg ut så här.
Marinerad fläskfile på salladsbädd.