Vart kommer all ondska ifrån?

I fredagens Dr Phil togs problemet med Internetmobbning upp. Hans son har precis kommit ut med en bok och varit ute på skolor och arbetat med problemet. Eleverna skapar problemen på sin fritid genom att  mobba och trakassera varandra via olika communities, mötesplatser och chatprogram. När de sedan kommer till skolan och möts i den fysiska verkligheten så smäller det. Slagsmålen filmas och läggs sedan ut på internet.

Ett som jag ser det större problem är alla dessa elever som inte konfronterar sina plågoandar utan tiger och inte vågar berätta för sina föräldrar hemma om vad de utsätts för. De mår många gånger psykiskt mycket dåligt.

Alla som har barn borde verkligen spärra och/eller försöka ha kontroll på hur deras barn/ungdomar använder familjens internetuppkoppling. Med SMS och mobila uppkopplingar är det naturligtvis ett ännu större problem.

Ser man lite mer ingående på problemet så ser man att skolan är tagen på sängen och att lärarna saknar kunskap  och möjligherer att göra någonting åt problemet. Staten har satsat 1,6 miljner på IT i skolan. Som sedan har lett till fler datorer i skolan, men ingen plan för hur de skall användas. Politerna verkar också tagna på sängen för trots att Sverige ligger långt fram när det gäller att använda ny tekning inom tele, data och kommunikation så har Sverige visst varit dåliga på att skapa åtgärder för att skydda våra barn och ungdomar (säkeronline.se).


Men om man ser det utifrån ett beteendepedagogiskt perspektiv, orsak - verkan, kan man inte låta bli att ställa sig frågan:

VART KOMMER ALL ONDSKA  IFRÅN?

och

Vart har ”Jesu etik”/ ”den gyllene regeln" tagit vägen?

 

MIN VISION


Som jag skrivit tidigare så är mitt arbete mitt fritidsintresse och mitt fritidsintesse  är mitt arbete. Jag har i många år haft en vision och har jobbat som en galning den sista tiden för att sammanfatta och  tydliggöra det arbete som jag brinner för och har jobbat med i många år. I dag är jag så nära min vision som jag kan komma. Men med ett sparkrav på 20-30 % vågar man inte hoppas på någonting. 

Min chef sa idag att nu finns det inget återvändo. 

Jag har så många människor omkring mig som tror på min kompetens  och  vidareutvecklar mina ideér (och naturligvis själva bistår med både kompetens och idér). Nu är allt uppe i högsta instans. HIMMEL eller PANNKAKA

Inom den närmsta framtiden kan jag vara ARBETSLÖS eller HA MIN VISION.

 www.fotoakuten.se

Fettisdag – dagen för min favoritbulle

Jag älskar SEMLOR, SEMLAN skall jag nog säga

ÅRETS SEMLA, för jag äter bara en varje år.

Och det brukar ske på FETTISDAG, när min arbetsgivare bjuder oss alla på KAFFE och SEMLA.

 I  år blev allt fel redan i starten.

För 2 veckor sedan ville en arbetskamrat bjuda oss i det lilla arbetslaget på semlor till eftermiddagskaffet  och frågade om det passade med en SEMLA till kaffet. Hon känner oss alla och vet våra små egenheter (en är diabetiker, en lever på dietsoppor, jag äter en semla per år, en  annan äter inte semlor med kardemumma och ett par stycken äter efter LCHF).

Jag svarade att naturligtvis ville jag ha en SEMLA om hon bjöd.

 

I dag är det FETTISDAG,  årets SEMLA har jag redan ätit upp, så VAD GÖRA?

 

Jo, jag smusslade med mig SEMLAN hem i min tomma matlåda.

 

Och nu är den uppäten av GUBBEN