basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Att shoppa smått är att tänka stort

Publicerad 2014-08-23 09:04:00 i Allmänt,

Jag tycker om att handla lokalt och söker alltid efter nya favoriter som har kopplingar till närområdet. Tynderö Kryddbod är som många redan vet en av mina favoridbutiker. Jag använder många av bodens kryddblandningar i mitt kök och under sommaren har BBQ kryddan använts flitigt till grillmarinader. En blandning av olja, soja och BBQ kryddan passar bra till både gris-, fläskkött och grönsaker. 
 
 
På Mias hemsida  www.tynderokryddbod.se finns både kryddor och téer till försäljning. Många av kryddorna innehåller ostronskivling som odlas på gården.
 
 
Hos oss är det oftast svärsonen som sköter grillningen.
Här grillar han marinerad fläskytterfilé.
Foto: Basilica
 
 
Mias företag ingår i Unika butiker  som ger hållbar, lokal och utvald shopping hos unika butiker. Unika Butiker startade i Sundsvall och Timrå hösten 2013 på initiativ av några butiksägare. De ville göra något tillsammans för att uppmuntra fler att handla i fristående butiker. Visionen är att få hela Sverige att handla hållbart, lokalt och utvalt och därmed gynna fristående och privatägda butiker. 
 
 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela