Familjens Lucia(or) 2012

 
Ellen 2,5 år
 
 
Clara 2,5 år
 
(Jag är 98 % säker men det händer titt som tätt att jag har fel så kanske är det tvärt om).
 
 
Prinsen 3,5 blev årets första familjetomte men saknas på bild. Han har blivit lovad att få lämna tomtestadiet till nästa år och uppgraderas till stjärngosse. Enligt honom ett stort steg på kariärstegen.
 
 
 
 
Årets pepparkakor till glöggen, osten och blåbärsmarmeladen blev Pepparnötter av köpt pepparkaksdeg.
Enkelt och gott.
 
 
 

Härliga helg

Jag har många passioner i livet och några av de största är att arbeta och att få ligga kvar i sängen och dra mig en stund på morgonen. På helger går det här att kombinera mycket bra. Jag ligger kvar i sängen och jobbar via internet utifrån laptop och/eller Ipad, ofta med båda i sterio. Helgen blir då också min möjlighet till att göra blogginlägg.

 

Mitt arbete handlar mycket om att ”nätverka” och den här veckan har varit intensiv som vanligt. Tisdag den 4 december slog vi upp dörrarna till Ageras stora Julmingel 2012  i Paradvåningen. Vi åt julskinkssmörgåsar, drack glögg med pepparkakor, nätverkade och lyssnade på gästföreläsaren Niklas Lundblad som är beteendevetare med inriktning mot organisations och ledarskapsfrågor. Frågeställningen i hans spännande föreläsning var . ”Vad kan Shakespeare lära oss om ledarskapets tidlösa frågor?” Dagen gav också möjlighet tillatt delta i korta workshops, där såväl medlemmar som projekt bjöd på goda exempel.

 

Onsdagen tillbringade jag på en Inspirationsdag med Teater Barda, som är en scenkonstgrupp från Jämtland där skådespelarna består av personer med en utvecklingsstörning eller ett psykiskt funktionshinder Vi fick ta del av deras filmer "Spela Roll" och "Megafon". Dagen avslutades med deras föreställning ”En störd jul” som produceras och framförs i samarbete med Estrad Norrs fasta ensamble under ledning av Jan Löfgren.

 

Kvällen fortsatte sedan på Bokias författarkväll där Janne Schaffer, Agneta Sjödin och Pelle Johansson pratade om sitt liv och sina nya böcker. Det var extra roligt att träffa Janne Schaffers eftersom jag i höstas vann hans nya CD  signerad och med dedikation hos Elisabeth på Punctum saliens.

 

Lördagskvällen stod för underhållning på ganska hög nivå. Dröse & Norberg Entertainment presenterade Studie 54 på Vin & Matfabriken i Heffnersparken. Julbord och ett enormt antal människor blev till en riktigt bra nöjeskväll.

 

Avslutningen på den här veckan står söndagskvällens  Julkonsert med Tonicakören ochTomas Rexner som solist för. En intressant och givande vecka att se tillbaka på.

 

 
 
 
Inga kanonfoton precis, men de ger en bild av hur en författarkväll ser ut.
 

Berika och värna livet

Vår rikaste tillgång när vi utforskar tillvarons skiftande nyanser är våra känslor. Känslorna gör oss mänskliga, berikar tillvaron och ger livet färg.” skriver Elisabeth Jönsson i sin bok Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration.

 

Boken bygger på tio olika uppdrag från hennes bloggutmaning Berika och värna livet, som publicerades på Punctum saliens våren 2011-  våren 2012 och är en personlig reflektionsbok att använda när själen behöver påfyllnad och inspiration.

 

Boken är ett resultat av ett samarbete i idéskapande och gav flera av hennes läsare möjlighet till erfarenhetsutbyte och nya infallsvinklar på tillvaron. Jag deltog i utmaningen med några inlägg och inbjöds därefter att delta i boken med en kommentar om vad utmaningen gett mig.

 

Här är mitt bidrag i boken:

”Med ett spännande arbete, make, barn och barnbarn går tiden fort och åren bara rusar förbi. Genom Elisabeths bloggutmaning på Punctum saliens har jag haft möjlighet att stanna upp och tänka till om vad som är viktigt för just mig. En paus i vardagen som har berikat och värnat mitt liv.”

 

 

 

Länk till Punctum saliens

 

Länk till ett av mina inlägg i bloggutmaningen.

 

Länk till mitt gästblogginlägg på Punctum saliens i Juni 2012