Dags för ett boktips! Flickorna som sprang av Simon Engdahl.

(null)

Sommardagarna rusar fram, sommar vädret är inte alltid det bästa, men väder och vind är inte det viktigaste. Mulna och regniga dagar behöver inte vara trista, jag älskar att mysa inomhus i husvagnen, stugan eller vardagsrummet med en ljudbok och en stickning eller virkning. Några Hittaut turer, en Hälsingetur och några dagar i inlandet och vid några dagar vid havet har vi hittils hunnit med och nu börjar, kanske vår bästa tid, bärtiden.

Jag läser, ärligt talat lyssnar mest, på ett stort antal böcker. En del påverkar mig mycket och andra faller snabbt i glömsta, men en av de mest läsvärda böckerna som jag precis läst tänkte jag tipsa om här.

Flickorna som sprang är en verklighetsnära skildring om prostitution av Simon Häggströml som är polis och tjänstgör på Nationella operativa avdelningen i Stockholm. Han har tidigare skrivit några fackböcker, men Flickorna som sprang är hans romandebut och den första delen i en ny kriminalserie. Marcus Lundström och Natalia Volotkova arbetar på människohandelsgruppen och där möter de både hallikar och sexköpare, här inleder de en operation med hjälp av en källa bland sexköparna. Lösningen blir inte riktigt det som de tänkt sig. Det är lätt att blunda för de mörka sidorna i samhället, men Simon Häggström ger mig som läsare en trovädig historia som det helt enkelt inte går att blunda för. Unga kvinnor, medelålders familjefäder, bedragna och lurade fruar och psykopatiska hallickar finns runt omkring oss, den sanningen kommer vi aldrig ifrån. Spännande läsning om det verkliga livet, trots det obehagliga så väntar jag på att få möta författaren på någon av höstens författarkvällar på bokhandeln och att få läsa kommande böcker i serien.

Läs den!