"Feng Shui på lätt sätt"

Har precis haft förmånen att att gå Mia Österborgs webbkurs "Feng Shui på lätt sätt".  Kursen var en mycket bra möjlighet till information och kuskap för mig som är nybörjare i ämnet. Genom ett bra upplägg med korta över skådliga avsnitt kunde jag en stund varje kväll varva ner med att lyssna på Mias korta texter och samstämda bilder. Den bygger också en del på avslappningsövning och reflektion som är en viktig del i vår vardag i dag för att klara av det snabba tempo som många av oss lever i. 

Här  på Facebook finns mer information om webbkursen.

 

"Bestämd dig för vad du vill
Tro att du kan få det
Tro att du förtjänar det
Tro att det är möjligt
Blunda en stund varje dag
Se det framför dig
Då kommer du få det.

Jack Canfield författare"

Källa: webbkursen

 

Ett motiverande inlägg

Lördag igen och jag har avverkat en tuff, stressig och  rolig vecka. Det är nu jag hämtar hem skörden efter alla problem jag haft med att lära mig allt nytt, och med att få till en stuktur på mitt nya arbete. Än en gång har jag lärt mig att inte ge upp. Det är när jag går utanför mina bekvämlightetszoner som jag utvecklas. 
 
Jag får dagligen bekräftelser på att mina deltagare också utvecklas. Det som blir kallade till anställningsintevjuer och får prova på att arbeta ler som solen i Karlstad. Några upptäcker också att yrkeslivet inte är så enkelt och kanske kan då en paktikplats ändå vara det bästa första steget. Den här veckan har så mycket positivt skett med inbokningar av cafégäster, föreläsare, studiebesök och praktikplaser. 
 
I går frågade en ung man om han fick ge mig ett råd. Naturligtvis sade jag och tipset var förljande:
- Jag tycker att ni skall ha caféträffar två gånger i veckan för det är mycket bättre än skola.
 
Men nu skall jag lägga allt som har med arbete och "Work for you" att göra åt sidan över helgen och börja ordna med maten till kvällens födelsedagsfest. Resten av jobbet har barnen med familjer redan klart och det dukade tältet väntar på Luleåvägen.
 
I dag känns det riktigt bra att vara 60 år.
 
Attraktionslagen
Tips 2 till att skapa önskad framtid.
"Jobba dagligen med att höja din egen frekvens. Det gör du enklast genom att i största möjliga utsträckning göra sådant som gör dig glad och du mår bra av. Välj själv: ta ett bad, träna, kramas, baka, sjung, lyssna på musik eller annat. Följ din inre glädje! Känn känslan av lätthet."
 
(tankecoachning.se)
 
 
 
Farmors gamla kastrull förgyller sommaren uppe i pappas föräldrahem.
Kanske lagade hon maten till sin 60 år fest i just den kastrullen.
Vem vet?
 

"Några tårar kan göra skillnad"

Jag har inga planer på att ge mig in i den alltid aktuella diskussionen om feminism, men kan inte låta bli att reflektera över lördagens krönika i Sundsvall Tidning, skriven av Sebastian Folcers. Under rubriken "Några tårar kan göra skillnad" berättar han om högstadietid med pubertetsstart och ställer sig frågor som vad det tårlösa idealet grundar sig i. Han tror på många olika anledningar och en av dem ser han som att gråtande män är en bristvara i populärkulturen. Enligt en rapport från Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa begicks det 1106 självmord år 2013. Sjuttio % av dem var män. "Några av dem var säkert personer som drillats till att bli den känslolösa och hårda mannen som samhället förväntar sig" skriver Sebastian Folcker och det får honom att vilja gråta.
 
Krönikan och statistiken rör upp känslor även hos mig,
En läsvärd aktuell krönika som inte borde vara aktuellt år 2015.
 
Här är ett tidigare inlägg som jag gjort om: härskarteknik.
 
 
Varje sommar i över 50 år har jag besökt byn Vrångtjärn som är en by i Hassela socken i Hälsingland. Här levde den legendariske spelmannen Hultkläppen och genom min resa i fädrens spår så vet jag nu också att min gammelmorfar bodde här en tid i början på 1900-talet.