Visions of the Seas

Lediga dagar rusar fortfarande förbi och det är 1000 saker som skall göras. Jag gillar verkligen att arbeta men kan inte säga att jag längtar till jobbet just nu. Vet inte riktigt hur hösten kommer att se ut men det visar sig nog med tiden.
Förbereder oss för en kortkryssning med Visions of the Seas till Ryssland och Estland. Men har fortfarande en del att göra före, bl.a. en tur ut till stugan.

(www.royalcaribbean.se/kortkryssning/)

Tillbaka till Tynderö...........

............med husvagnen kom vi i går.
Där växer sallad, örtväxter och naturligtvis gräs så att det knakar.
Vi plockade en hel del ( inte gräs) och åkte sedan in till stan för en underbar stund i badkaret och sedan relax i fåtöljen.

I dag har vi gjort Birsta City och blev tusen kronor fattigare men det var det värt.
Gubben planerar nästa års husvagnssemester och det visar att vår jungfruresa blev lyckad.

Nu skall jag se det sista avsnittet av Morden i Midsomer på SVT play innan tiden går ut 23.59.


Cyckeltur på min 50-års present

I torsdags fyllde min cykel 4 år. Det blir inte så många turer under en sommar men visst rastas den ibland.
Den här veckan har den gått några mil och det går lättare och lättare för varje rastning. Dagens tur blev en mil och under resans gång så stannade vi till hos bekanta och drack kaffe med rabarberrulltårta.

Jag måste nypa mig i armen och säga VÄLKOMMN TILL VERKLIGHETEN. Gör inte folk något annat än fikar kaffe och kaffebröd, dricker hemgjord rabarbersaft och äter hembakade mandelskorpor och åker till sommarkafeér för att äta glass och korgar fyllda med kaffebröd.
Det här är inte min värld. Jag som är måltidsordningens vän och medvetna val är min melodi. Men snart är sommaren slut och efter några månader i verkligehen är jag många erfarenheter rikare. Jag har lärt mig hur svårt det är att säga nej (det känns som att man sårar när man inte äter eller dricker det som bjuds).

Smultrondoften ligger fortfarande tung omkring oss och dagens skörd har blivit 5 liter. Jag är lite lat när det gäller bärplockning men gubben ger sig inte så lätt. Han kan krypa runt i timmar och varvar smultronplockning med hjortronplockning. Mamma vill ha smultron och grädde till kvällsfika och naturligtvis vill jag det också då.