Tiden går och jag med den

 

För en tid sedan så såg jag en liknande porslinsfigur på en retroblogg, och blev då påmind om att den här står  i mitt glaskåp. Figuren fick jag som gåva när jag föddes på 50-talet och i Hälsingland kallades det då för "kokning". Namnet har naturligtvis försvunnit i dag men seden att ge någonting som present till det nyfödda barnet finns ju kvar. "Kokning" kommer från att grannar och släktingar gav någonting ätbart  som tex. soppa till familjen när mamman var svag efter förlossningen, eller saknade mat till sin familj.

 

Herre gud, så gammal jag har blivit......................

 

 

 

Lördagsmys

Jag älskar lördagar.

Oftast ser den ut som i dag:
  • En förmiddag med frukost och datajobb i ett ganska välstädat hem. Åtminstonde om man jämför med i mitten på veckan.
  • Långpromenad i naturskön miljö, som tex. i dag med Berättar Café på Norra Berget.
  • Några timmars aktiviteter med någon eller några av barnbarnen.
  • God middag
  • Tv kväll med gubben
Större krav har inte jag för att må riktigt bra.

Stekt kyckling, hemgjord räksallad, avokado, grönsallad och cashewnötter. Mums.


Konsthantverk

I dag fortsätter jag på temat konst och här är några kluriga tankar av Oscar.

"Vad är konst? Ja, det kan man fråga sig. Men för mig är konst någonting fint, ovanligt, konstigt och vackert men det kan också vara fult. En del konst är bara babbel & bubbel eller bara ett par få streck och sånt. Men oftast är det coola tavlor typ som en gubbe med en färg på ena halvan av ansiktet och en annan färg på den andra halvan av ansiktet, men som sagt, är det mest snygga tavlor. Det finns många olika sorters konst. Den sorts konst jag gillar bäst och mest är skulpturkonsten. När jag blir stor ska jag absolut inte bli konstnär, det har jag bestämt. All konst är inte snygg eller cool, tycker inte jag i alla fall, och jag tror att det är många som håller med mig. Men om det finns konst som ingen gillar, varför gör man sådan konst då? Ja, det kan man fråga sig, men jag tror att det beror på att konstnärerna vill tjäna pengar, men jag vet inte, det kan ju också bero på att konstnärerna gillar det."


En av mina favoritbloggar är som jag skrivit förut Jag blommar. Hennes konsthantverk är kreativa, färgglada och mycket ofta gjorda av återbruksmaterial. För er som aldrig besökt hennes blogg vill jag här visa en lånad bild av en helt fantastisk ängel. Snacka om kreativitet.Konst är det som gör oss till människor.
Ernst Billgren