Åldersnoja eller..........

Sommaren är min bästa tid och jag har alltid älskat att vara i solen. Trots alla varningar i media så har jag svårt att sitta i skuggan och solen är också den bästa medicinen mot smärta och värk. Mitt blodtryck är inte lika förtjust i den varma årstiden så lite sunt förnuft måste jag naturligtvis alltid ha, även om det känner på.

Användandet av solcremer har varierat men i år har jag bestämt mig för att skydda min hud noga och har inhandlat både lotion och spray från Forever Livings produkter med aloe vera. Som 50+ are blir man lite extra försiktig med sitt ansikte och då är tuben med lotion bra. Även barnbarnen som är svåra att hålla i skuggan behöver skyddas och flaskan med spray fungerar mycket bra på dem.

Kanske lite åldersnoja.................men vad har jag att förlora.


 

 

Nu har jag gjort mitt första dygnspass och även det gick bra. Fördelen med mitt sommarschema är att det blir många lediga dagar att tillbringa i .......

SOLEN.

Folklore och 70-tal

Läste nyligen att kurbitsmålningen tagit sig in i modehuset Rochas och att modet genomsyras av en trend som kallas för ”etno”. I mitten av 1970-talet sa man ”folklore” om plagg som lånat färg, mönster eller form från olika sorters folkdräkter och med rötter i Hälsingland och en stor förkärlek till hantverk så brodererade jag redan på 70-talet mina egna folklorekläder i Delsbosöm.

De här fynden gjorde jag när vi rev de gamla garderoberna. De påminner om många roliga spelmansstämmor i Hälsingland på 70-talet.

Någon återanvändning blir det troligast inte för i dag ser jag dem mer som konst än som kläder.
Personligen fortsätter jag att klä mig i svart.

 

Dikt efter midsommar

MIDSOMMARMIDDAG - EN DIKT TILL MIDSOMMAR

Välkommen till denna midsommarsamling
Säger jag till dig både ung som gamling

Vi ska äta gott, spela spel och ha roligt
Och att det blir sent här ikväll är ganska troligt

Vi kommer att leka en lek där vi ska viska
Och vi säger att först som går hem får diska

Nä, men välkomna hit, nu är det dags för mat
Så alla kan väl ta varsitt fat

Så skålar vi sen med lite dricka
Så får vi se vem som först får hicka

Varsågoda…..DET BLEV EN HÄRLIG HELG MED GOD MAT OCH EN GLAD FAMILJ


Dikten har jag lånat från kortadikter.se