Skrivcafé - ett rum för hälsa.

Så fort tiden går. Jag har nu börjat planera för den sista träffen i skrivarcirkel del 2. Eftersom det är den första skrivarcirkel som jag leder så kräver varje tillfälle noggrann planering. Vi har varvat teori med intressanta skrivövningar och mitt hopp är att deltagarna fått med sig grundkunskaper som de har nytta av i sitt fortsatta skrivande. Mina deltagare är fantastiska skrivare och gensvaret har varit mycket positivt och det finns nu önskemål om en tredje delkurs. Jag har också fått förfrågningar om att leda både dag och kvällscirklar under hösten, helgkurs under sommaren och att ingå i ett planerat projet där skrivkurs och hälsa skall vara en del av innehållet. Eftersom det är precis det här jag vill syssla med framöver som nybliven pensionär så ser framtiden riktigt ljus ut. Lagomt med intressanta arbetsuppgifter och tid för mig själv och de mina är precis det som jag önskar mig just nu. Jag kommer att skriva mer om innehåll och utformning av framtida skrivcirklar. Hör av dig om du är intresserad av att skriva, diskutera och fika tillsammans med mig och andra skrivintresserade deltagare. Ett skrivcafé är ett rum för HÄLSA.
 
Jag avslutar det här inlägget med några bilder från gubbens födelsedagsmiddag som vi passade på att bjuda tjocka släkten på i Åre under påskhelgen. 15 personer fanns på plats, endast äldsta dottern saknades (hon fyllde precis 50 år och befann sig i Italien). 
 
 
 
 
 

Min påskekrim 2017

Nu är det dags för en påskekrim igen. Kanske en större tradition hos våra grannar i Norge än här hos oss, men för mig har det blivit en återkommande vana att tillbringa påsken med en spännande kriminalroman.

Den bok jag valt i år är skriven av Tove Alsterdal och har titeln ”Vänd dig inte om”. Boken är hennes fjärde och fristående kriminalroman. Handlingen rör sig kring Beckomberga mentalsjukhus där man trott att spåren från det förflutna suddats ut, men där har de troligast helt fel. När Evas blir misstänkt för mordet på sin f.d make och ett gäng pojkar hittar rester av döda människor i en närliggande skog tätnar frågorna kring vad som händer och har hänt i området kring det gamla sjukhuset. I dag på påskaftonsmorgonen är 170 sidor lästa och Eva är på jakt efter en utländsk kvinna som satt utanför den affär som hon besökte strax före mordet. Kvinnan är spårlöst försvunnen och frågeställningarna blir fler och fler för varje läst sida. Jag ser med spänning fram emot en fortsatt upptrappning och ett spänande avslut under påskhelgen.

GLAD PÅSK.

 

 

 

 

Påskens guldkorn

 
Varje årstid och varje storhelg har sin tjusning, men en gemensam nämnare året runt är ändå barnbarnen.
I natt gör alla påskkärringar sig redo för avfärd, prinsessorna antar utmaningen.