Den personliga hälsan

I dagens Sundsvalls Tidning (del 2) läser jag om "Familjen som har fastnat för fastan" . Deras resonemang kring 5:2 dieten stämmer ganska bra utifrån mitt synsätt, syfte och mål. För och emot  olika dieter diskuteras ständigt  i tidningar och på bloggar och så kommer det säkert att förbli. Vi bär alla med oss en egen ryggsäck och ingen går genom livet i gemensamma  skor. När det gäller kostfrågor så påveras våra synsätt till stor del av den personliga hälsan och det individuella ätbeteendet. På grund av olika diagnoser och medicinska problem så finns det ingen kost som passar alla. Om  så skulle vara så har troligast vårt ätbeteende påverkats utifrån den "klassiska betingningen".  Vi har säkert alla någon negativ upplevelse kring en maträtt eller ett livsmedel som påverkar vårt fortsatta synsätt.
 
Här är några tips från familjen Wikström- Swenson :
  • Satsa på mager proteinrik mat som kyckling eller tonfisk,
  • Fundera på när du behöver äta. Kan bero på hur du jobbar.
  • Växla mellan 5:2 och 6:1 om det blir för tufft.
"Jag tror man blir mer medveten om vad man stoppar i sig"
Eva Wikström
 
Reporter Johan Engman
Har du läst artikeln?
Dela gärna med dig av dina synpunkter.
 
 
Nyplockade lingon
 
Foto: Basilica

Att göra det omöjliga möjligt

"Som expeditionsledare i SVTs satsning ”Mot Alla Odds” leder Oskar Kihlborg tio personer med olika funktionsnedsättningar genom djungel och berg från atlantkusten till stilla havet på 28 dagar."
 
"Oskar är en mångsidig äventyrare som under 10 års tid arbetat med utveckling av individer och grupper i företag. Oavsett om målet är toppen av Mount Everest eller ett framgångsrikt företag, så är laget, motivationen, attityden och samarbetet en förutsättning för att lyckas."
 
Oskar Kihlborg och Mikael Reuterswärd blev 1990 de första svenskarna att bestiga Mount Everest.
 
Citaten och informationen  är tagna från Oskar Kihlborgs hemsida
 
 
Onsdagen tillbringade jag på "EN DAG OM TILLVÄXT" en inspitationsdag med talande exempel. Gästföreläsare  var Oskar Kihlborg som pratade om att lyckas nå sina mål och om att få med hela teamet, trots att det verkar omöjligt. Hans föreläsning gav mig nya vinklingar, inspiration och massor av energi för att gå vidare med det som driver mig personligen och  i mitt arbete.
 
"Att göra det omöjliga möjligt"
Jag har inte misslyckats så länge jag kan resa mig upp och fortsätta.
Så länge jag lever så växer jag.
 
 
Föreläsningen i Almis regi hölls i Englaporten som är Robert Petterssons
(Takida och Stiftelsen) och Stig Svedbergs nya lokal  i Sundsvall.
 
 
Oskar Kihborg
 
Foton:basilica (inga kanonfoton precis, men........
 
 
 

Räddaren i nöden

I skrivbordslådan på mitt kontor, finns ett litet skafferi med den nödproviant som jag behöver de dagar jag inte har någon matlåda. I skafferiet  ligger alltid några burkar av 5:2 dietens räddare i nöden, vilket för mig är grönsakssoppa. Findus grönsakssoppa ger 7,5 dl färdig soppa och 120 kcal (40 kcal/portion). Snabbt, enkelt och ganska gott om man drar in lite på vattenmängden.