basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Vårsol och nya promenadvägar

Publicerad 2017-03-27 16:47:00 i Allmänt, Hälsa,

"Tre svarta ekar ur snön.
Så grova, men fingerfärdiga.
Ur deras väldiga flaskor
ska grönskan skumma i vår."

Tomas Tranströmer

 
Jag har bott i samma bostadsområde i över 35 år och promenaderna har blivit ganska enformiga med åren. Området kring Norra Berget har varit min favorit, men jag har också gjort korta turer runt Hagas villaområden och längre turer mot lugnet på kyrkogården i Bydalen. De här promenaderna har under åren varvats med ärenden till Sjukhuset, Skönsbergs centrum och Stenstan som alla tre legat på femton minuters gångavstånd.
 
Nu jagar jag på nya marker och söker nya favoriter. En av dem har snabbt blivit den vackra vägen kring den lilla Sticksjön. Det tar mig trettio minuter från dörr till dörr och passar mycket bra som vardagsmotion. Än har inte fåglarna kommit men våren och värmen framträder allt mer i området. Utefter den slingarande gångvägen har jag möjlighet att ta av för att göra några inköp i vår ICA-butik eller för att hämta barnbarn på förskola och fritids.
 
Nytta med nöje -  att slå två flugor i en smäll, det passar mig.
 
 
   Härlig promenadväg i vacker natur
 
Källa: Sommarlätt ”Klanger och spår”, (1966)

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela