Vårsol och nya promenadvägar

"Tre svarta ekar ur snön.
Så grova, men fingerfärdiga.
Ur deras väldiga flaskor
ska grönskan skumma i vår."

Tomas Tranströmer

 
Jag har bott i samma bostadsområde i över 35 år och promenaderna har blivit ganska enformiga med åren. Området kring Norra Berget har varit min favorit, men jag har också gjort korta turer runt Hagas villaområden och längre turer mot lugnet på kyrkogården i Bydalen. De här promenaderna har under åren varvats med ärenden till Sjukhuset, Skönsbergs centrum och Stenstan som alla tre legat på femton minuters gångavstånd.
 
Nu jagar jag på nya marker och söker nya favoriter. En av dem har snabbt blivit den vackra vägen kring den lilla Sticksjön. Det tar mig trettio minuter från dörr till dörr och passar mycket bra som vardagsmotion. Än har inte fåglarna kommit men våren och värmen framträder allt mer i området. Utefter den slingarande gångvägen har jag möjlighet att ta av för att göra några inköp i vår ICA-butik eller för att hämta barnbarn på förskola och fritids.
 
Nytta med nöje -  att slå två flugor i en smäll, det passar mig.
 
 
   Härlig promenadväg i vacker natur
 
Källa: Sommarlätt ”Klanger och spår”, (1966)

Mitt liv i en gammal resväska

I en gammal resväska på vinden hittade jag över 40 år gamla anteckningsböcker, teckningar, målningar, betyg och handskrivna brev från en gammal släkting i USA:s svenskbygd. En spännande upptäckt som gav en nostalgisk tillbakablick och många minnen. Jag har nog alltid varit en lite udda person och efter att ha läst de här raderna som jag hittade i en av anteckningsböckerna, så förstår jag att den insikten inte är någonting nytt.

Mitt liv
Bokmal säger folk,
visst är jag en bokmal, åtminstonde när det gäller skönlitteratur

Målarkludd säger de också,
visst är jag en målarkludd, jag tycker om att måla

Löjlig Pysselnisse säger en del
visst är jag en Pysselnisse, tygbitar, garn och knappar är mittt liv

Sportfåne där,
visst är jag en sportfåne, fotboll tex. det är festligt

Men när skall de förstå att om alla skulle ha samma intresssen,
fanns det inget kvickt i att ha en hobby
Det är ju det som ger livet mening och fyller upp trista stunder

Får jag sköta mitt liv som jag vill,
får de sköta sitt framför TV och läsa veckotidningar bäste de vill

Jag sköter mitt
och de sköter sitt

Det blir bäst så

 

 

 

Det var en gång.....

I dag planerar jag för den femte träffen i skrivarcirkeln. Vi har haft fyra både roliga och intressanta eftermiddagar där både teori och praktik har fått utrymme. Jag är så imponerad av allas positiva kreativitet när de kastar sig över både skrivövningar och hemuppgifter. Eftersom jag aldrig tidigare haft någon skrivarcirkel så ville jag börja med fem skrivtillfällen för att utvärdera upplägget. Jag har ingen tidigare studieplan att gå efter utan har själv lagt upp träffarna utifrån deltagarnas önskemål om att få verktyg för att komma vidare i sitt skrivande. "Fika och skrivglädje" har varit våra teman och skratten har varit både många och långa. På önskemål från deltagarna så kör vi nu vidare med fler träffar och nya utmaningar.
 
Under femte kurstillfället kommer vi att jobba med "läsbron". Det handlar om att med hjälp av en inledning följa en röd tråd vidare i handlingen. På vägen uppstår problem som måste lösas och oftast blir det sedan ett lyckligt avslut. För att kunna arbetat med ett bra studiematerial har jag i dag haft kontakt med författaren Marika Nylund Ek som tillsammams med b.la. Ulf Stark skrivit "Livet i Bokstavslandet". Ulf Stark är en av Sveriges främsta författare med böcker som "Kan du vissla Johanna" och Dårfinkar & Dönickar. Marika har ett flertal bra bilder på sin hemsida som passa som mallar i skrivandet både för barn och vuxna. Jag har nu tillåtelse att använda hennes bilder, vilket ökar mina möjligheter till att utveckla och dela med mig av ett bra arbetsmaterial. 
 
 
 

"Du kan inte vänta på inspiration.
Du måste gå efter den med en knölpåk."

                                          Jack London
 
Bildresultat för bokstavslandet marika nylund ek
 
 
Källa Foto: Bokus.com