De nominerade är.....

Det började som en allergisk reaktion och utvecklades till hosta och astmabesvär. Åtta veckors hostande och kippande efter luft börjar nu sätta sina spår i kroppen och jag önskar verkligen att jag blir frisk igen. Med hjälp av olika medicinska preprat och "det är bara att gilla läget" hankar jag mig hjälpligt framåt. 

I torsdags besökte jag Sundsvall Business Awards 2014. Lika galalikt som vanligt med god mat, vackra kläder, pampig musik och massor av "De nominerade är........ ". Många vinnare utsågs under kvällen men den som jag vill lyfta fram här är Årets Rookie som delades ut av Åkroken Business Incubator, till ett nytt företag i Sundsvalls regionen som har modet att göra det oväntade, och har en affärsidé med innovationshöjd och tillväxtpotential. Årets Rookie gick till Unika butiker som jag skrev om i ett tidigare inlägg HÄR. 

 Grattis Unika Butiker!

Nu ligger en lång ledig lördag framför mig och bara väntar på att fyllas av någonting som jag inte riktigt har bestämt ännu. Händer inte ofta men känns som en bonus att spontant  kunna göra det jag vill precis NU.

 

 
Utsikt från Södra Berget
 
 
En rosa dröm 

Skeppshamn i mitt hjärta

När arbetsveckan varit  tuff och krafterna inte riktigt räckt till har jag ett stort behov av att ta mig ut i naturen. En av platserna jag alltid återvänder till är Skeppshamn, hjärtat i Åstöns naturreservat  En lugn stund med kaffekorgen och en promenad utefter havet i det fantastiska naturarvet, ger mig distans till veckans upplevelser, men också möjligheten att blicka framåt.
 
Att stanna upp och fånga stunden, precis när vågen rullar upp över klipporna och måsen skriker ovanför mitt huvud höjer mitt liv till en dimention utöver vardagen. Framför mig ligger öppet hav och jag börjar tyst nynna på sången "Min båt är så liten och havet så stort men.........". 
 
De här stunderna i Skeppshamn ger mig kraft att jobba framåt. 
 
 
 
Foto: Basilica
 

Rapport från Innovationsfabriken

Diskussionerna kring Innovationsfabrikens framtid är alltid lika aktuella. Myndigheter, kommunen, arbetsgivare och politiker har alla en betydelse för hur en verksamhet kring sociala innovationer utvecklas. Att det nu också är valtider gör inte saken lättare.
 
Men aktiviteterna fortsätter och under den sista tiden har vi avslutat arbetet med ett innovationscafé kring Miljöteknik och Hållbarhet och ett upföljningcafé är inplanerat i november. AGeras Jobbpodd för ungdomar, med ungdomar har också flyttat in i lokalerna och deras intervjuer med olika arbetsgivare kan man lyssna till på Facebook ocu Youtube. Även Barncancerfonden har hittat till våra lokaler och för en tid sedan informerade de om Ride of Hope som under vintern även erbjuder Sundsvallborna att cykla i England nästa sommar. Vi ser det som en förmån att i våra centrala lokaler få vara med och sprida barncanserfondens arbete här i Sundsvall.
 
Länk till Miljöteknik och Hållbarhets öppna Facebooksida HÄR.
Länk till Jobbpoddens Facebooksida HÄR
Information om Ride of Hope HÄR
Deras Facebooksida HÄR
 
Gilla och dela gärna på Facebook och sprid informationen vidare.
 
 
 
"Vi har alla möjligheter att bygga upp Sundsvall till världens mest hållbara stad om vi samverkar och använder naturliga material. Det vill jag jobba med i framtiden", sade Erik Norra Norin som kommer från Sundsvall och studerar arkitektur på KTH.
 
Foto: Basilica