Det händer något när du vilar.

Första  flyttmånaden är nu avklarad. Det mesta har gått riktigt bra och reparationsarbetet går framåt. Jag har i många år haft svårt att hålla uppe armarna när jag skall leta i höga skåp, så därför förvarar jag både kläder och andra ägodelar i lådor och plastbackar. Det har nu visat sig vara en stor fördel eftersom det underlättar både sortering och packning. Tomas Sjödin skriver i sin bok "Det händer när du vilar" att "vilan är en bro mot möjligheter" så det tar jag fasta på nu och sitter en stor del av dagarna i min fåtölj, där jag rensar lådor och planerar arbetsordning och andras arbete. Det här sättet att vila, handlar inte om att släppa taget, men stämmer bra med hans tankar om att vilan flyttas från först till sist. Att vila innan man behöver återhämtning, att vila innan krafterna tagit slut.
 
 
"Man behöver inte räck till.
Det räcker att man finns till.
Allt utöver det är bonus."
Tomas Sjödin
 
 
 
 
 
 

Minnenas stig

 
Den här bilden visar den stig som under åren varit en stor del av mitt liv. Jag har gått där sena kvällar och tidiga mornar på väg till och i från dag- och nattarbete, stigen har också tagit mig till många års studier på det som tidigare hette Vårdskolan och Kom Vux. Den har  fört mig till egna läkarbesök och till alla de anhöriga som tillbringat långa tider på sjukhuset och nu senast är det den stig som jag går för att följa reparationsarbetet i vårt nya boende. När jag summerar en tidsperiod på över 35 år så blir det här min MINNENAS STIG. Här har jag både gråtit och skrattat, tackat och förbannat, önskat och glömt, men framför allt har stigen gett mig frisk luft, välbehövlig motion och vackra naturupp- levelser.

Flygande Jacob som paleo.

Den här veckan har det varit uppföljning på smärtrehabprogrammet. Jag har inte kunnat gymträna som jag borde, men tycker att jag följt hemprogrammet med tillhörande promenader ganska bra. Min förhoppning är, att om några månader när solen tittar fram, skall en del av smärtan och tröttheten ge med sig och ge möjligheter till utökad träning. Det är alltid lovande med en ny vår och värmande sol.
 
Hantverkarna behövde mått på handukstorken så nu är besluten om tork och badkar tagna. Badkaret är en viktig del i vårt liv så vi har haft en hel del att klura på. Om beslutet är bra eller dåligt, det vet jag först efter premiärbadet, eftersom provbad inte ingår i butikerna service. Materialet och formen har fått avgöra en del, för flera av karen är väldigt raka och har en plastig känsla när man tar i dem, eftersom de är gjoda i något acrylmaterial. Gjutmarmor kändes som ett bättre alternativ även om vikten fördubblades.
 
Gårdagens paleorecept blev en Flygande Jacob med stekt blomkålsris. Receptet kommer från Annica Sjöös bok om Paleokost och blev en riktig favorit. Här är en länk till hennes blogg i tidningen Amelia.