Kvinnoföreningen Myran

EmmaSelina och jag har sedan ett antal år tillbaka varit stödmedlemmar i "Kvinnoföreningen Myrans" verksamhet i Norrhassel. Jag skriver stödmedlemmar för det finns ett nav av aktiva kvinnor som under åren lagt mycket tid till arbete i föreningen. Mamma, EmmaSelina och jag är 2:a, 3:jde och 4:de generationen kvinnor som försöker att dra vårt strå till stacken utifrån tid och ork. I februari firar föreningen 50 år och jag har under den senaste tiden lagt ett stort antal timmar på att dokumentera verksamheten, vars rötter går tillbaka till året 1817 när den förste läsaren gick runt i bygderna och förkunnade sitt evangelium. År 1857 gick 27 personer från en stor del av Attmars socken ihop och bildade den första Baptistförsamlingen i området. Vad jag förstått så var det tre år innan en så stor stad som Uppsala bildade sin första församling. Redan år 1870 fanns en syförening med namnet Myran som avveckades 1965 för att en månad senare, den 14 februari ombildas av 7 ”församlingssystrar  till ”Kvinnoföreningen Myran”. Mormor Hildur var en av de sju "systrar" som bildade föreningen, farmor Hulda var även hon en tidigare församlingsmedlem men gick tyvärr bort samma år som Kvinnoföreningen bildades.

Det är fantastiskt att läsa om alla dessa starka människor som gick sina egna vägar och framför allt alla kvinnor som arbetade för att hjälpa andra som varit nödställda p.g.a sjukdom eller av andra orsaker haft behov av hjälp. I dag har föreningen 16 medlemmar och ett flertal av medlemmarna är över 80 år. Förberedelserna för jubileét med ett dignande kakbord har nu börjat och jag jobbar vidare för att hinna knyta ihop mina efterforskningar till ett intressant och läsvärt dokument.

 
Några av bidragen till kakbuffén

 

Attraktionslagen

En av de föreläsningar jag tog del av före jul handlade om den hemlighet som spridits hit till Sverige genom den amerikanska filmen ”The Secret” och boken med samma namn.

Att välja tankar som skapar problem och dåliga känslor är aldrig bra. Oavsett vilka val jag gjort tidigare så finns det alltid möjlighet att göra nya val i dag. Jag styr och ställer själv i mitt sinne och förändringen börjar precis när jag vill. Det här är naturligtvis inget nytt, men medge att det är spännande?

Negativa tankar ger negativa resultat och positiva tankar ger positiva resultat. Om "tankens kraft" kan skapa ett positivt flöde och dra till sig mina önskningar så ser jag bara ett värde i att använda mig av attraktionslagens fyra grunder. Tacksamhet, Önskan, Levererans och Tillåtande.

Jag har tidigare skrivit inlägg om KASAM och Apolloeffekten som båda handlar om postivt tänkande och att sätta upp egna mål. Hösten 2013 skrev jag ett inlägg om apolloeffekten och hur jag nått mitt mål att föreläsa på universitetet. I november 2014 föreläste jag för andra gången så visst ligger det något i att  ”vi blir som vi tänker”.  Alla tankar vi har skickar signaler, så för att få det vi önskar är det också viktigt att vi vet vad vi vill.

Har du sett filmen ”The Secret” ?

Det har inte jag så den ligger nu på min ”att göra lista”.

Vill du delta i en föreläsning eller veta mer om attraktionslagen så finns några länkar här.

Tankecoaching

Attraktionslagen

 
 
 
 
 Olivlunden Januari 2015